De norske fullroser Tour de Ski-vinner Diggins: – En rå jente

LYGNA (VG) Therese Johaug og co. hyller både mennesket og utøveren bak årets Tour de Ski-seier.

IMPONERT: Therese Johaug mener hun må passe seg for Jessica Diggins resten av denne sesongen.
  • Magnus Gamlem, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi fikk høre det på startstreken da Heidi spurte hvem som vant Tour de Ski. Det er utrolig gøy at det ble amerikansk seier. Vi heiet på Jessica i dag, sier Tiril Udnes Weng om årets Tour de Ski-vinner – amerikanske Jessica Diggins.

For mens hun og resten av norgeseliten gikk 15-kilometer på Lygna, sikret Diggins den første ikke-norske Tour-seieren siden 2012/13.

– Det føles som en drøm som blir virkelighet, og det føles ikke ekte akkurat nå, sa Diggins til NRK etter at toppen av monsterbakken var nådd.

– Hun er en rå jente og har vist stor form under touren. Jeg vet jeg må kjempe hardt om jeg skal kunne hamle opp med henne, sier Therese Johaug etter å ha smadret feltet på Lygna.

Da målstreken i Tour de Ski ble krysset, kom også tårene for Diggins. Hennes beste resultat i touren, var en 3.-plass fra 2018. Seieren betydde mye for en utøver som har vært gjennom mye gjennom årenes løp.

Les også

Sundby hyller sønnen etter hjerteoperasjon: – En utrolig modig 7-åring

29-åringen slet med spiseforstyrrelser i slutten av tenårene – en sykdom hun har valgt å være åpen om. Diggins fikk hjelp til å bli frisk.

Søndag kom et nytt høydepunkt for OL- og VM-vinneren.

– Jeg har snakket mye med henne underveis, og vi har sendt hverandre gratulasjonsmeldinger, forteller Heidi Weng, som kjenner den jevngamle amerikaneren godt.

– Det er gøy at hun vinner når det ikke er noen norske på start. Hun begynner å bli litt opp i årene hun også, smiler Weng.

Les også

Stjerneskuddet Amundsen imponerer landslagseliten: – Han må til VM

Hun og resten av det norske landslaget kjenner Diggins godt fra tidligere samlinger. Senest i fjor var årets Tour de Ski-vinner med de norske kvinnene på treningsleir.

– Hun er fantastisk. Hun er blid, positiv, sprudlende og har føttene godt plantet på jorden. Jeg unner henne virkelig denne seieren, sier Johaug og legger til: – Med tanke på antall reisedøgn de fra USA har og så mye de er borte fra sine nærmeste, er det utrolig moro at hun tok seieren.

VENNER: Jessica Diggins på treningsleir med Norge i 2016, noe hun har gjentatt flere ganger i senere år.

Heller ikke Udnes Weng, som ble nummer tre på Lygna, sliter med å unne Diggins seieren.

– Hun var med oss på samling i fjor. Hun er så blid og omgjengelig med alle, det er klart man heier på slike folk, smiler hun.

Publisert
  1. Vintersport
  2. Tour de Ski
  3. Langrenn
  4. Therese Johaug
  5. Tiril Udnes Weng

Les mer om dette temaet

  1. Nordmennene skremmes av Bolsjunov: – Helt «insane»

BT anbefaler

– Hadde vi våknet noen minutter senere, ville vi vært ferdig

Tolv personer ble evakuert. Ingen er alvorlig skadet eller savnet.

LES SAKEN