- Jeg har fri i helga

<p><strong>GRANÅSEN (<a href="http://www.adressa.no">adressa.no</a>):</strong> Taus Petter Northug med nytt oppsiktsvekkende dårlig resultat.</p>

Trondheim 20120204.Norges Cup helg i Trondheim. Tjue centimeter nysnø sørger for tøffe forhold under lørdagens 15km fri i Granåsen, Trondheim. Petter Northug jr.(bilde) slett seg til 15plass i snøværet 1:19 bak gullgutten Finn Hågen Krogh. Etterpå stakk han til skogs uten å snakke med media for andre dagen på råd. Her med pappa John(tv)Foto: Ned Alley / Scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

I går kom han seg ikke videre fra prologen, og på dagens 15 kilometer skøyting ble han nummer 15, over minuttet bak vinneren Finn Hågen Krogh.

Og som i går, valgte Petter Northug å forlate areanen uten å gi noe forklaring på den svake innsatsen.

— Jeg ønsker ikke å si noe. Jeg tar fri fra å uttale meg denne helga , sa han etter løpet.

Han har åpenbart også gitt toppfarten fri under norgescupløpene i Granåsen.

— I dag gikk Petter på en av treningsparene. Han hadde visst skikkelig tråe ski, sier smører og pappa John Northug.

Viktig helg

Selv om resultatene tydeligvis kommer i andre rekke, er de tre rennene i Granåsen i helga viktige Petter Northug. På morgendagens klassiske 10-kilometer, vurderer Northug etter det Adressa.no erfarer å gå på blanke ski. Det vil i så fall bety en ganske ekstrem staketreningsøkt som ledd i forberedelsene til Vasaloppet.

I tillegg vurderer Northug å reise til høyden både før og etter verdenscuprennene i Nove Mesto, og helgas innsats vil i stor grad avgjøre hva han velger å gjøre.

Hjalp lillebror

Etter å ha gjort unna sin egen treningsøkt, var det tid for å ta i et tak for familien. Med all sin erfaring og ekspertise hjalp Petter Northug lillebror Even å velge rett skipar før 17-åringens 10 kilometer. Til slutt endte yngste Northug på 34.-plass, 2,14 minutter bak vinneren. Også han på ski smurt av pappa.

- Jeg smører alle tre guttenes ski i helga. I tillegg hjelper jeg noen andre Strindheim-løpere også. Så det er da travelt , sier John Northug.

Etter gårsdagens oppmuntrende andreplass, endte Thomas Northug på en skuffende 35.-plass på 15 kilometeren.

Publisert: