«Zucca» får ny Rangers-kontrakt

Hockey-proffen sikret videre NHL-spill og 7 millioner i årslønn.

zuccarello.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Mats Zuccarello Aasen kan glede seg over høyere lønn og NHL-spill i New York Rangers det kommende året.

Den norske ishockeyproffen ble tirsdag omsider enig med Rangers om ny kontrakt. 25-åringen unngikk dermed å havne i lønnsmekling.

Den nye avtalen sikrer Zuccarello angivelig nærmere 7 millioner kroner.

– Det er moro. Jeg avsluttet sesongen der, og det var et positivt utfall av tilbakekomsten. Nå er jeg klar for å jobbe videre, sa «Zucca» til NRK.

– Det har vært litt interesse fra andre klubber, men Rangers har vært tydelige på at de vil ha meg. Det er det som er laget mitt, la han til.

– God avtale

Flere kilder opplyste tirsdag at Zuccarello får 1,15 millioner dollar i årslønn. Det tilsvarer 6,83 millioner kroner. Forrige sesong tjente han 4,4 millioner kroner.

Tidligere i sommer ble det spekulert i at Zuccarello krevde to millioner dollar (11,9 mill. kroner) i årslønn. Det avviser nordmannens agent, Erik Ryman.

– Mats er fornøyd med avtalen og at han slapp å la lønnen være opp til en dommer (mekling). Dette var det beste for Mats. Han er såpass god at han kan komme tilbake neste år og få en enda bedre kontrakt, sier Ryman til NTB.

– Det er mange spillere som bare undertegner for ett år om gangen for å bruke tiden til å bedre posisjonen sin i laget.

Ser framover

Rangers hadde 35 millioner kroner å bruke før de nådde lønnstaket i NHL. Fristen for å undertegne en kontrakt med Zuccarello ville utløpt onsdag. Da ville forhandlingene endt med lønnsmekling, der et uavhengig panel ville fastsatt nordmannens lønn.

Ifølge Ryman kan Zuccarello endelig bruke tiden fullt og helt på det sportslige og se fram til en hel NHL-sesong.

– Han kan nå legge alt rundt kontrakten bak seg og begynne å trene med laget så fort som mulig. Mats har nå noe konkret å forholde seg til og trenger ikke tenke på Russland eller andre steder. Han kan jobbe inn mot NHL fra start, sier svensken.

Ny trener

New York Rangers har fått ny trener siden sesongslutt. Alain Vigneault har erstattet sparkede John Tortorella. Ryman tror Zuccarello har gode muligheter til å få bra med spilletid under det nye regimet.

– Med ny trener blir det nye forutsetninger og antakelig nytt spillesystem. Mats er en populær spiller i laget. Han håper å kunne få en lignende rolle som den Rick Nash og Brad Richards har, forteller Ryman til NTB.

Rangers stater NHL-sesongen borte mot Phoenix Coyotes torsdag 3. oktober.

(©NTB)

Fakta

Mars Zuccarello Aasen

Alder: 25 (født 1. september 1987 i Oslo)

Yrke: Ishockeyspiller

Klubb: New York Rangers (NHL)

Tidligere klubber: Metallurg Magnitogorsk, Connecticut Whale, Modo, Frisk Asker.

Antall kamper for NY Rangers: 67. OL-/VM-kamper for Norge: 26 (8 mål/4 assists)

Mål/assists/målpoeng for NY Rangers: 11/23/34. Aktuell: Inngikk tirsdag en ny ettårskontrakt med NY Rangers.

Publisert