«Brann ser forvirret og resignert ut»

BLOGG: Lars Tjærnås ble skremt over det han så mot Odd.

RESIGNASJON: Målene renner inn for Odd i søndagens kamp og Birkir Mar Sævarsson fortviler. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

  • Lars Tjærnås
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Jeg har trodd og ment hele veien atBrann overlever. Jeg tror det fortsatt. Men jeg ble skremt i går kveld over det jeg så mot Odd.

Odd var alt Brann egentlig burde være. Et stabilt topplag, med en plan som har fått lov å virke over tid. Felles for begge lagene er imidlertid at de har løftet opp unge lokale spillere og gitt dem muligheten til å bli etablerte toppspillere. Det er prisverdig. Samtidig så vi klare indikasjoner på hvordan unge spillere påvirkes av lagets tilstand.

Brannsyngste så ut som de merket et fysisk kjør. De har spilt mye, og har liten erfaring med mange kamper på et så høyt nivå, og det vil ikke være rart om de kjenner en form for slitasje. Det tror jeg imidlertid de greit hadde mestret om de spilte på et vinnende lag. Etter min mening har spillere som Andreas Vindheim, Kasper Skaanes og Kristoffer Barmen måttet bære ekstra tung bør denne sesongen. Da etablerte spillere har sviktet rundt dem, har de prestert på et nivå der ingen har rett til å forlange mer. Det er definitivt ikke deres feil at Brann ligger der de gjør. Nå trenger de hjelp av de etablerte, de som skal være lederne i laget.

Les også

Derfor har ikke Brann råd til å tape flere kamper

Enda mer bekymringsfullt varimidlertidhvordan de gikk opp i liminga i forsvarsspillet. Dette er Norlings fundament. Å organisere et stødig forsvar har gitt ham og lagene hans suksess. Nå var det store hull flere steder, og særlig en venstreside som ikke fungerte i det hele tatt.

Det var vondt å se Daniel Mojsov i denne kampen. Makedoneren har løst en uvant posisjon helt greit i flere kamper. Mot Odd var han konsekvent i trøbbel, og ble grundig fraløpt. Jeg sliter med å se at det er til Branns beste å bruke han i denne rollen i de avgjørende kampene.

Jeg savner også sterkt et midtforsvar som er de sjefene de bør være. Et konkret eksempel: Flere ganger under kampen satte spissene inn et forsøk på å presse høyt. Resten ble stående, og Odd fikk enkelt passere første pressledd. Hvorfor kan ikke Azar Karadas og Erlend Hanstvedt, to menn med25 års erfaring fra toppfotball, og kloke fotballhjerner, bare ta styring, jage midtbaneleddet foran seg og eget lagopp på banen.

Spissene — to spisser som begge har muskler, rutine og kvaliteter - lot 19 år unge Vegard Bergan ta styringen i alle dueller mot seg.

Det så forvirret og resignert ut. Det betyr fare. For én ting er sikkert. Vi kan snakke fotballfag så mye vi vil akkurat nå. Det avgjørende er uansett at de har spillere og ledere som nå står støtt når det blåser.

Les også

Fem kamper fra avgrunnen

Detførste som må skjeer at de fjerner frykten for nedrykk. Det er lettere sagt enn gjort. Dette er en klubb som hadde forventet noe helt annet enn å ligge der de gjør. Da blir det spennende å se hvordan de nå takler kampene de MÅ vinne. Sogndal har spillere, trenere og ledere som har vært klar over at høsten blir som den har blitt. Brann har det ikke. Da må de få det. Nå!

Greier de å få de siste fem kampene til å bli kamper med eget lag i angrepsposisjon har de vunnet noe. Sånn sett kan det hjelpe at Bergens alltid livlige ordfører, og sikkert mange andre, allerede har resignert utad. Nå kan alt bare gå oppover. De er under streken, har ingen ting å forsvare. Klubbens mentale trener blir garantert ikke arbeidsløs de neste ukene.

Et nedrykk er selvsagt ekstremt uheldig for en klubb som er i en tøff økonomisk situasjon. Det får så være . Det skalikke spillerne eller Rikard Norling tenke på. De skal lære seg å like situasjonen. Rett og slett fordi de ikke har noe annet valg.

Publisert
  1. Fotball
  2. Sportsblogger
  3. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hvis Jofrid ringer, kan du bli bedt om Vipps-logg og bankutskrift

Slik jobber smittesporerne.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Noen få bydeler i Oslo står for storparten av pasientene i Norge.

  2. Åtte av ni nye tilfeller tilknyttet Rothaugen

  3. Det nedlatande synet på sjukepleiarar gjer oss dårlegare rusta når neste krise kjem

  4. Politiet dro fra fest til fest etter meldinger om bråk: Så raserte beboer leilighet

  5. – Stadig færre barn får spise vanlig mat i barnehagen

  6. To fjelloverganger stengt, mer uvær i vente