Komplett guide: Få full oversikt over når de norske OL-håpene skal i aksjon

Her er alt du må vite om Norges utøvere i Rio.

Norge sender en solid OL-tropp til Rio.
  • Øystein Jorem
  • Daniel Røed-Johansen
  • Marthe Ihle
Publisert Publisert

Bryting:

icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Stig Andre Berge (gresk-romersk 59 kg):

Her foregår alt 14. august.

Signe Marie Fidje Store (freestyle 69 kg)

Her foregår alt 17. august.

MÅL: — Når vi først er i OL har, alle mulighet til å ta medalje ettersom kampen for å komme dit er så stor, sa sportssjef i Norges bryteforbund, Anders Hestdalen, til VG i april.

Bueskyting:

Bård Nesteng:

Her starter de innledende rundene 5. august, før den individuelle konkurransen for alvor begynner 8. august. Den holder så på frem til 12. august, da finalerundene starter.

MÅL: Har tidligere sagt til NRK at gull er målet under OL. Han er klar over at konkurransen er tøff, men han reiser ikke for å være listefyll, skrev statskanalen.

Friidrett:

Tonje Angelsen – (høyde)

18. august går kvalifiseringen, og en eventuell finale går av stabelen 20. august.

Karoline Bjerkeli Grøvdal (10000 meter og 5000 meter)

12. august går 10000 meteren. Senere i mesterskapet løper hun innledende runder på 5000 meter 16. august, og en eventuell finale der går 19. august.

Håvard Haukenes (50 km kappgang)

50 kilometer kappgang går av stabelen 19. august.

Hedda Hynne (800 meter)

For Hedda Hynne starter de innledende rundene 17. august. Skulle hun klare å ta seg videre, går semifinalen 18. og finalen 20. august.

OL-HÅP: Filip og Henrik Ingebrigtsen skal forsvare Norges ære på 1500 meter.

Filip og Henrik Ingebrigtsen (1500 meter)

Brødrene Ingebrigtsen starter mesterskapet med innledende runder 16. august. Skulle de klare å ta seg videre til en semifinale, går den 18. august. En eventuell finale er 20. august.

Amalie Iuel (400 meter hekk)

Hekkeyndlingen starter med innledende runder 15. august. Skulle hun klare å ta seg videre, venter semifinale 16. august, og en eventuell finale 18. august.

Ingeborg Løvnes (3000 meter hinder)

13. august er dagen for Ingeborg Løvnes.

Sondre Nordstad Moen (maraton)

Maratonet går på mesterskapets siste dag, 21. august.

OL-HÅP: Jays Ndure og Ezinne Okparaebo.

Jaysuma Saidy Ndure (200 meter)

«Jays» starter mesterskapet med innledende runder 16. august. Skulle han klare å ta seg videre, venter semifinale 17. august. Finalen går 18. august.

Ezinne Okparaebo (100 meter)

Ezinne Okparaebo starter med innledende runder 12. august. Skulle hun klare å ta seg videre, venter semifinale og finale 13. august.

Isabelle Pedersen (100 meter hekk)

Bergensjenta løper innledende runder 16. august. Klarer hun å ta seg videre, venter semifinale og finale 17. august.

Sven Martin Skagestad (diskos)

Diskos starter med kvalifisering 12. august, og en eventuell finale 13. august.

Erik Tysse (20 km kappgang)

Medaljene i 20 km kappgang deles ut 12. august.

Karsten Warholm (400 meter hekk)

For Warholm starter mesterskapet med innledende runder 15. august. Deretter følger en eventuell semifinale 16. august og en eventuell finale 18. august.

MÅL: Ronny Nilsen, sportssjef i friidrettsforbundet, sier følgende om målsettingen til friidrettstroppen: — Med den troppen vi har nå, er det en målsetting å gjøre det bedre enn vi gjorde i OL i 2012. Da oppnådde vi 5.-plass som vårt beste resultat, sier Nilsen.

Golf:

Espen Kofstad: 11-14. august.

Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord: 17-20. august.

MÅL: Skarpnord har tidligere uttalt til Norsk Golfat målet er medalje. Ellers er Suzann Pettersen en klar medaljekandidat.

- Det er jevnt i toppen i profesjonell golf, og både Espen, Suzann og Marianne har kapasitet til å kjempe om seier i Rio om de spiller på sitt beste, sier Toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i Norges Golfforbund.

MEDALJEHÅP: Suzann Pettersen.

Håndball:

Ida Alstad, Emilie Hegh Arntzen, Marit Malm Frafjord, Kari Aalvik Grimsbø, Camilla Herrem, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Veronica Egebakken Kristiansen, Amanda Kurtovic, Katrine Lunde, Heidi Løke, Mari Molid, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal, Sanna Solberg.

Mesterskapet starter 6. august for Norges håndballjenter, da de møter Brasil i grunnspillet. Annenhver dag framover (8, 10, 12 og 14) følger kamper mot Spania, Angola, Montenegro og Romania i grunnspillet. En eventuell kvartfinale går av stabelen 16. august, en semifinale 18. august og finale og bronsefinale 20. august.

MÅL: Drar til OL som regjerende mestere, og er klare gullfavoritter. — Ifølge NHFs strategiplan skal håndballjentene kjempe om medaljer i mesterskap. I tillegg utarbeider laget egne målsettinger før hver tunering, sier Kirsten Birkeland, pressesjef i NHF.

Roing:

Kristoffer Brun og Are Strandli (dobbelsculler, lettvekt)

Starter med innledende og kvalifiserende heat 7. og 8. august. Så følger semifinaler 9. og 10. august, og finalene går 10. eller 12. august.

Nils Jakob Skulstad Hoff (singlesculler)

Starter med innledende og kvalifiserende heat 6. og 7. august. Deretter følger eventuelle kvartfinaler, semifinaler og finaler 9, 10, 11, 12 og 13. august.

NYTT OL-GULL? Olaf Tufte har sjansen til å ta et nytt OL-gull. Denne gangen i duo med Kjetil Borch.

Kjetil Borch og Olaf Tufte (dobbeltsculler, tungvekt)

Starter med innledende og kvalifiserende heat 6. og 7. august. 9. august går en eventuell semifinale, og 11. august er det A— og B-finaler.

MÅL: Rotroppen har tidligere sagt at målet er en medalje. Men landslagstrener Johan Flodin tror det er mulig å ta mer: – Jeg mener at vi har gode sjanser til å ta flere medaljer, sa han til Aftenposten i juli.

Seiling:

Maia og Ragna Agerup (49-er FX)

Starter det hele 12. august, med løp en, to og tre. Deretter venter flere løp over de neste dagene, før selve medaljeløpet er 18. august.

Tiril Bue (Laser Radial)

Starter det hele 8. august, med løp en og to. Deretter følger flere løp over de neste dagene, før det avsluttes med selve medaljeløpet 15. august.

Maria Mollestad (RSX Windsurfer)

Åpner 8. august, med løp en, to og tre. Så følger flere løp over de neste dagene, før det avsluttes med selve medaljeløpet 14. august.

Anders Pedersen (Finnjolle)

Starter OL 9. august, og flere løp følger de kommende dagene. 16. august avsluttes det med medaljeløpet.

Kristian Ruth (Laser)

Åpner 8. august, og deretter følger flere løp de neste dagene. 15. august avsluttes OL med et medaljeløp for Ruths del.

MÅL: Vi skal være med blant topp ti og komme til finalene i fire av de fem klassene vi er med i. Så har vi et håp om at vi kan være med å kjempe noe høyere, sier generalsekretær i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen.

Skyting:

10 meter 60 skudd luft: Ole-Kristian Bryhn, Are Hansen

Skytterguttene starter sitt mesterskap 8. august, med kvalifisering og eventuelle finaler i 10 meter 60 skudd luft.

50 m 60 skudd, liggende: Odd Arne Brekne, Ole-Kristian Bryhn

12. august venter kvalifisering og eventuelle finaler i 50 meter 60 skudd.

50 m 3x40 skudd: Odd Arne Brekne, Ole Kristian Bryhn

14. august venter kvalifisering og eventuelle finaler i 50 m 3x40 skudd.

Malin Westerheim (50 m 3x20 skudd, 10 m 40 skudd luft)

6. august starter mesterskapet for Malin Westerheim. Kvalifisering i 10 meter luft og finale går denne dagen. 11. august venter kvalifisering og eventuelle finaler i 50 meter rifle.

MÅL: - Vi er meget godt forberedt og vi vet at når norske rifleskyttere skyter på sitt beste er de alltid med og kjemper likt med verdens beste. Jeg har ingen resultatmål, det er unødvendig. Men i denne idretten med de uendelig små marginer kan selv de fremste prestasjoner ikke være godt nok for å nå medalje. Vi vet vi er gode nok for medalje, men må lykkes med alt for å vinne dem, sier Tor Idar Aune, sportssjef i skytterforbundet.

Svømming:

Susann Bjørnsen (50/100 meter fri)

10. august starter de innledende heatene i 100 meter fri, og dersom Bjørnsen skulle ta seg videre, venter en eventuell semifinale senere samme kveld. Finalen går 11. august. De innledende heatene på 50 meter fri går 12. august, og dersom hun tar seg videre der, venter semifinaler senere samme kveld og finaler 13. august.

Henrik Christiansen (200/400/1500 meter fri)

Vårt store svømmehåp i OL starter med innledende runder på 400 meter fri 6. august. Der venter en eventuell finale senere samme kveld. 7. august begynner de innledende heatene på 200 meter fri, og skulle han ta seg videre venter semifinaler senere samme kveld og finale 8. august. De innledende heatene på 1500 meter fri går 12. august, og en eventuell finale går 13. august.

MÅL: Landslagssjef Petter Løvberg var i helgen klar på at han ikke ville høre snakk om medaljer: - Vi snakker ikke medaljer i det hele tatt. Det gjorde heller ikke en svømmer som (Alexander) Dale Oen før store mesterskap. Det har vært et bevisst valg av norske svømmere. Fokuset skal være på oss selv, sa Løvberg til NTB.

SVØMMEHÅP: Henrik Christiansen.

Sykkel:

Gunn-Rita Dahle Flesjå (MTB)

Sykler for medalje 20. august.

Tore Navrestad (BMX)

Starter med et seeding-ritt 17. august, før det er kvartfinaler 18. august og semifinaler og finale 19. august.1

Sven Erik Bystrøm, Edvald Boasson Hagen, Vegard Stake Laengen, Lars Petter Nordhaug (landevei)

Landeveisrittet går av stabelen 6. august. Edvald Boasson Hagen skal også sykle tempoen, som går 10. august.

Vita Heine (landevei)

Vita Heine sykler landeveisrittet 7. august.

MÅL: — For Gunn-Rita Dahle Flesjå i terreng rundbane, er målsettingen medalje. For Navrestad er målsettingen å nå topp 12, men det langsiktige målet er å være på topp i OL i 2020, sier presseansvarlig Per Erik Mæhlum.

Taekwondo:

Tina Røe Skaar (+ 67 kg)

Skaar skal i aksjon på mesterskapets nest siste dag. 20. august er det både innledende runder, og senere semifinale og finale.

MÅL: - Målet i OL er gull. Vi vet at det går. Hun vant kvaliken og slo ut noen av de beste i verden, sa sportssjef Dag Jacobsen til Aftenposten i januar.

Triatlon:

Kistian Blummenfelt

Vårt triatlon-håp skal i aksjon 18. august.

MÅL: - Vi ønsker ikke å snakke om plasseringer for å ikke sette press på han. Det viktigste er at han forbereder seg godt og gjør sitt beste løp i år. Samtidig er det viktig at han sitter igjen med en god følelse. Vi sier er at det kan bli alt mulig, og han kan godt havne på topp 10, sa sportssjef Arild Tveiten til BT i juli.

Turn:

Stian Skjerahaug (mangekamp)

For turneren går kvalifiseringsrundene 6. august, og skulle han ta seg videre venter finale 10. august.

MÅL:- Målet mitt er å kvalifisere meg til finale i mangekamp. Når jeg først skal til OL, har jeg ikke lyst til å være turist, sa Skjerahaug til NRKi juli.

Publisert
  1. OL

Mest lest akkurat nå

  1. Labsjefen om omikron-viruset: – Kan vere i Bergen allereie

  2. Butikktjuv på raid stoppa av vektarar

  3. Sykehusene i Bergen satte korona­rekord. Men én gruppe er ikke blant pasientene.

  4. Stjernespissen gir seg. Flere sentrale Åsane-spillere er på utgående kontrakt.

  5. Nå blir det kaldt!

  6. Anslår dobling av RS-innleggelser. – Det er tøft akkurat nå.