Sint Aukland ut mot skipresidenten på «Skavlan»

– Nå ser jeg bare en som sitter her uten ryggrad.

PRATER UT: Erik Røste og Anders Aukland (bildet) møtes hos Fredrik Skavlan. TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX

Det sa Anders Aukland med adresse skipresident Erik Røste under torsdagens innspilling av «Skavlan» i Stockholm, skriver Dagbladet.

Programmet sendes på NRK fredag kveld. De to var gjester i programmet som følge av påstandene om mistenkelig høye blodverdier fra utøvere fra flere nasjoner satt fram i SVTs dokumentar «Uppdrag Gransking» som ble sendt onsdag kveld.

Aukland mener at han ikke har fått den nødvendig støtten av Norges Skiforbund etter at han i dokumentaren ble navngitt sammen med estlenderen Jaak Mae.

– Jeg har ikke fått den hjelpen jeg forventet av skiforbundet. Jeg må svare i reneste Lance Armstrong-stil. Jeg må jo si til alle som spør at de må henvende seg til FIS (det internasjonale skiforbundet). Det er bare en ting som hjelper. Det er åpenhet, sier Anders Aukland i Skavland-intervjuet.

Røste hevdet at skiforbundet ikke sitter på noen informasjon som kunne ha hjulpet Aukland med ikke å havne i dokumentaren. Det mente Aukland var feil.

– Den «mistenktlista» ble opprettet av Bengt Saltin. Det var en liste som ble brukt for å teste utøvere. Noen ble tatt, noen ble frikjent. Aukland ble det aldri dokumentert noe rundt. Det ble ikke opprettet noen sak mot ham, sier Røste.

– Denne informasjon er det jeg trengte å høre (i dokumentaren). Nå ser jeg bare en som sitter her uten ryggrad, sier Aukland om skipresidenten.

(©NTB)