- Ydmykende, skammelig, flaut

Brann-supporterne er nådeløse etter nedrykket. Noen kastet bluss og knallskudd.

FORTVILTE: Brann-fansen måtte se laget sitt rykke ned. I 2015 er det 1. divisjon som gjelder.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Idet Mjøndalen laget sitt tredje mål for kvelden, skjønte de fleste at dette var over for Brann. For noen av supporterne på jordhaugen som utgjorde bortetribunen, ble det for mye. Bluss ble kastet inn på banen, og litt senere gikk flere knallskudd av inne i folkemengden. Kampen måtte stanses for å få vekk blussen fra banen.

— Status er at folk er skuffet og frustrerte. Vår jobb er å hindre at noen blir skadet. Jeg har ikke hørt om at noen har fått skadet, men det er klart det ikke er hyggelig med knallskudd midt inne blant folk, sier innsatsleder for politiet i Søndre Buskerud, Geir Oustorp.

Aggressive

Rundt ham kom mange slags følelser til utløp: raseri og banning ble blandet med tårer og varme klemmer. Plutselig kom Rikard Norling inn til fansen, han ønsket tydeligvis å snakke direkte med dem. Den planen ble fort endret. Aggressive fans kom løpende, og politiet gikk imellom, før Norling ble trukket vekk fra området.

Sikkerhetssjef i Brann, Knut Iversen, regner med at Brann får svi for supporternes oppførsel.

— Vi får ta det når det kommer. Forbundet vil se på det, og det kommer nok til å gå ut over oss, sier Iversen.

- Ventet dere dette?

— Det var ingen overraskelse. Du skal ikke forvente at slikt skjer, men vi vet at det er noen sånne elementer. Mjøndalen gjorde nok en god jobb med sikkerheten, sier Iversen.

- Ingen respekt

Mens skjerf og flagg kastes i bakken, står noen supportere og bare stirrer tomt ut i luften. De BT snakker med gir uttrykk for at de ikke synes noe om kastingen av bluss og knallskudd.

— Jeg har respekt for at folk reagerer på ulik måte, men jeg har ikke respekt for at noen kaster bluss inn på banen, sier Henrik Bye-Pedersen.

— Det er tragisk, og hører ikke hjemme i eliteserien. Det ødelegger for alle som er her og oppfører seg, mener Kim Edvin Emilsen.

Han står og griner oppetter en vegg. Da 3-0 kom, orket han ikke se mer på kampen.

— Det er som å se et lag med åtteåringer spille. Ingen blør for drakten, sier Emilsen.

— Ydmykende, flaut, skammelig, lyder dommen fra Alexander Osdal, mannen som har sett samtlige Brann-kamper i en årrekke.

— Jeg har ikke ord for den elendige innsatsen laget har lagt ned. De har klart å underprestere en hel sesong. Nå blir turen hjem jævlig, samstemmer Ørjan Bakke Skauge, mens han trøster kompisen Emilsen.

Supportersjef Roger Lillebøe Hansen ser ut som om han ikke riktig forstår hva som har skjedd.

— Det er ikke mye å si. Det er bare sorg. Denne kampen var symptomatisk for hele sesongen. Vi har ikke vært gode nok, og da rykker du ned.

- Alle må ut

- Hva bør skje nå?

— Det er altfor tidlig å si noe om. Vi har akkurat gått på den kanskje største smellen i Branns moderne historie.

- Bør Rikard Norling få fortsette?

— Jeg har tillit til Norling. At han er mannen som skal få oss opp igjen.

Bye-Pedersen er av en annen oppfatning.

— Opprydningen må begynne. Roald Bruun-Hanssen må ut. Norling må ut. Han har fått så mange sjanser, han har hatt 30 kamper, men vet ikke hvordan han skal bruke spillerne sine. Og så Rolf Barmen, han må ut han også.

Publisert: