Brann-sjefens ærlige svar om Larsen

— Jeg kan ikke gi en god begrunnelse på hvorfor han ikke spiller, innrømmer Lars Arne Nilsen.

Kristoffer Larsen er for tiden ute av Brann-laget. Treneren sier det er et luksusproblem å ha ham der.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det er ikke lenge siden fotballivet smilte til Kristoffer Larsen (23), men nå går det igjen tungt for vingen som nærmest er blitt kjent for å være ustabil.

— Jeg er begynt å bli vant til at det er sånn, sier Larsen.

I slutten av juli ble han Branns helt i seirene mot Kristiansund og Follo. I august ble han skadet, og nå har han sittet på benken tre kamper på rad.

— Jeg må jobbe med stabiliteten min. Gapet jeg har mellom toppene og bunnene mine, er litt for stort. Jeg må prøve å minske det, sier Larsen.

- Må tenke annerledes

Han har i tidligere intervjuer snakket om hvor avhengig han er av selvtillit på banen.

- Gjør det noe med selvtilliten din å være ute av laget?

— Litt, så. Man vil jo starte hver kamp. Når man ikke gjør det, gjelder det å koble om og tenke annerledes.

Det forsøker han ved å gi alt på treningsfeltet, ikke tenke negativt om dem som spiller i stedet for ham og å ta til seg trenerens ord og ønsker. Det evner han i så stor grad at han forstår at han vrakes.

— Jeg skjønner hvorfor jeg er på benken nå. De andre kantspillerne presterer og leverer mål og målgivende. Rennie fikk sjansen og har tatt den. Jeg må bare heve meg, sier Larsen.

Brann-sjef Lars Arne Nilsen sier det å sette ut teknikeren fra Askøy er et luksusproblem.

— Han er i godt slag på trening og vil få sjansen igjen. Men nå har vi vunnet mange kamper på rad og scoret mange mål, mens begge de som har startet på kantene har vært gode. Da synes jeg det er vanskelig å skifte, sier Nilsen.

- Dette må han jobbe med

På sitt spesielle vis understreker treneren at Larsen ikke spilte seg ut av laget på noe tidspunkt.

— Jeg kan jo ikke gi en god begrunnelse på hvorfor han ikke spiller. Jeg har ingen gode begrunnelse for det, sier Nilsen.

Beskrivelsen han bruker om vingene han har valgt i det siste, Rennie og Huseklepp, er at de utnyttet Larsens skadefravær. Vurderingen av trioen, er at det er tett mellom dem.

- Hva må Larsen jobbe med?

— Det kan gå på omstillinger fra angrep til forsvar, eller at han kan ta litt høy risiko av og til. Det jeg kan si, er at han jobber med de tingene han skal og ser bra ut på trening. Han er en spiller med x-faktor.

Treneren og spilleren hadde nylig et møte. Larsen har ingenting å utsette på dialogen med sjefen.

— Han forteller meg hvorfor jeg ikke starter. Det er ikke et problem, jeg har fått noen sjanser som innbytter i det siste. De innhoppene har jeg ikke vært helt fornøyd med, sier Kristoffer Larsen.

Publisert: