Sluttspurt reddet Byåsen

En intens sluttspurt reddet Byåsen fra å gå på en smell i kvartfinalen i sluttspillet. 

Publisert Publisert

VANT: Silje Waade, Maren Gundersen og resten av Byåsen vant knepent mot Oppsal. Dette bildet er fra en tidligere kamp. Foto: VEGARD EGGEN

  • Anne-Marit Dahl
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Oppsal — Byåsen 25-26:

I serien endte begge oppgjørene mellom Oppsal og Byåsen med klar seier til Claus Mogensens lag. Den første av to kvartfinaler i sluttspillet ble mer spennende.

Les også

Her er Lerkendal-øyeblikket som setter Jonas helt ut

(krever innlogging)
Bare en sterk sluttspurt reddet Byåsen fra å tape mot et Oppsal-lag som var på hugget i Oppsal Arena onsdag kveld.

Dårlig pasningskvalitet

Lagene fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Det sto 4-3 til vertene da åtte minutter var spilt, men med bedre presisjon i skuddene og høyere pasningskvalitet, ville Byåsen ha hatt en klar ledelse.

For bevegelsen i ankomst og angrep var god, og Oppsal gjorde flere tekniske feil når Byåsen valgte å møte dem med et offensivt forsvar.

Les også

Nå har Marthe Kristoffersen bestemt seg

Bakerst sto Andrea Austmo Pedersen solid mellom stengene, og drøyt halvveis ut i omgangen ledet Byåsen 7-5. Men dette var kvelden da det ikke ville seg helt for Byåsen, og da lagene gikk til pause viste lystavla 11-12. ## Slitekamp

Jenny Grøtan sendte Byåsen i en tomålsledelse rett etter pause, men Byåsen klarte ikke å riste av seg vertene. Da 17 minutter var spilt, tok i stedet Oppsal ledelsen 18-17 og øynet muligheten til seier.

På stillingen 20-18 til hjemmelaget tok Claus Mogensen timeout, men etterpå fikk han se at Oppsal tok frimerke på Emilie Hegh Arntzen, og at Oppsal greide å ødelegge rytmen i Byåsens angrep.

Byåsen lot seg stresse og skjøt på dårlige muligheter. Med åtte minutter igjen sendte Pernille Christensen Oppsal opp i en tremålsledelse, og det var tid for ny Byåsen-timeout.

Sluttspurt

Den pausen fikk endelig fart i Byåsen. Maren Gundersen reduserte til 24-21 og påførte Oppsal en utvisning med fem minutter igjen av kampen. Så kontret Marit Røsberg Jacobsen inn 24-22, før Silje Waade reduserte forspranget til kun ett mål med fire minutter igjen å spille.

Minuttet etterpå sto det 24-24 på tavla etter scoring ved Ida Hernes.

Maren Gundersen sendte Byåsen i ledelsen da lagene gikk inn i det siste spilleminuttet, og Marit Røsberg Jacobsen satte spikeren i kista med scoring ni sekunder før slutt.

Oppsal kommer til Trondheim og returkamp mot Byåsen førstkommende søndag. Da må Byåsen vise seg fra en helt annen side hvis de skal ha håp om en semifinale.

Andreplassen i serien gjør at Byåsen er seedet i sluttspillet, noe som betyr at de ikke kan møte seriemester Larvik før i en eventuell sluttspillfinale.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Håndball