Arne Scheie provosert av Brann-snakk

NRK-legenden er så sikker på Brann-opprykk at han har inngått veddemål.

Arne Scheie har veddet vin på Brann.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den pensjonerte fotballkommentatoren i NRK synes det er trist og leit at Brann ikke spiller i eliteserien kommende sesong.

Men han håper og tror at Bergens stolthet er tilbake på toppnivå i 2016. Fredag kveld fortalte han til NRK Hordaland at han har inngått veddemål med en bekjent om at Brann rykker opp. Overfor Bergens Tidende utdyper Scheie lørdag:

— Rundt årsmøtet i Brann var det så mye snakk om krise i klubben, og enkelte snakket om at Brann kom til å rykke ned enda en divisjon. Da ble jeg litt provosert, sier Scheie til BT.

Hundre prosent sikker

Han inngikk da et veddemål med en bekjent om at Brann rykker opp.

— Det er bare snakk om en flaske rødvin. Jeg sier ikke at Brann nødvendigvis vinner 1. divisjon, men at de rykker opp er jeg hundre prosent sikker på, sier Scheie.

Han begrunner spådommen slik:

SATSER PÅ OPPRYKK: Brann-spillerne klarte ikke å overleve i Mjøndalen. Nå satser klubben stort på å klare å komme seg tilbake i eliteserien raskt.

— Det går på ressursene i Brann, spillerstallen, og litt stygt sagt: Hvem de møter i 1. divisjon. Det er ikke snakk om at Brann rykker ned, sier NRK-veteranen.

- Hører hjemme i eliteserien

Scheie er tydelig opptatt av at Brann må komme seg opp igjen.

— Jeg har fulgt med på fotball siden begynnelsen av 1950-tallet, og Brann er noe helt spesielt med den interessen og engasjementet som er rundt klubben. Laget fra Norges nest største by skal spille i eliteserien. Det sier seg selv, sier Scheie.

To lag rykker direkte opp fra 1. divisjon, og muligens ett lag til via kvalifisering.

— Ved siden av Brann er det vel Sogndal, Fredrikstad og Hødd som vil kjempe der oppe, og kanskje Sandnes Ulf, tror Arne Scheie.

  • PS : Brann serieåpner borte mot Fredrikstad mandag 6. april (2. påskedag). Første hjemmekamp er mot Strømmen mandag 13. april.
Publisert: