Sterk arrangør-kritikk fra Sundby

Martin Johnsrud Sundby gleder seg til å komme videre til snøen.

KRITISK:
Chris André Jespersen slo til med en sterk tredjeplass.
Petter Northug startet bra, men mistet mange sekunder på slutten.
  • Jakob Priesner
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Prolog i fristil er ikke Martin Johnsrud Sundbys favorittgren, han klarte likevel å komme seg gjennom løypa uten å tape tid til de andre sammenlagtsfavorittene. Til slutt ble han nummer ni 14,4 sekunder bak Alex Harvey fra Canada som vant. Nordmannen hadde kritisert arrangørene før rennet, og han ble ikke mildere i løpet av den 4,5 kilometer lange prologen.

— Det gikk helt greit for meg, men det var håpløst å gå. Det er ikke noe skirenn. Vi skal prøve å selge et produkt og da bør det være stort derfor hadde det vært på sin plass med en reservearena. Arrangørene må ha trodd på julenissen om de trodde det skulle komme mye snø her i forkant av dette løpet, sa Sundby til NRK etter løpet.

Han presiserte likevel at han liker konseptet Tour de Ski veldig godt og at han gleder seg mye til å komme videre hvor det var mer snø. Han skrøt også av Chris André Jepersen som klarte å gå inn til en tredjeplass. Jespersen lå på en tiendeplass midtveis, men klarte å holde farten opp i den oppgåtte løypa og var til slutt 10,2 sekunder bak Harvey fra Canada. Nummer to ble vinnerens lagkamerat Devon Kershaw fire sekunder bak.

— Det var egentlig helt forferdelig å gå. Jeg håpet å få heng og det klaffet bra, så det blir kjekt å komme på pallen, sa Jespersen.

Petter Northug gikk hardt ut fra start, og han var bare noen få sekunder bak lederen på den første mellomtiden. Han hadde også nesten tatt inn Kalle Halfvarsson, men inn mot mål fikk han det veldig tungt og han kom i mål nesten et halvminutt bak ledende Alex Harvey i mål. Det ble til slutt en 25. plass.

— Jeg er langt unna form ennå, men her får jeg fine konkurranser. Det trenger jeg, sa han etter målgang.

Han uttalte seg likevel litt mer lunkent om fortsettelsen i konkurransen.

— Jeg har prøvd meg nok ganger opp alpinbakken. Nå skal jeg gå noen konkurranser i begynnelsen, og så bestemmer jeg meg om jeg fullfører etter hvert. Jeg mangler litt fartstrening, men det var fint med en slik gjennomkjøring i dag. Nå håper jeg å levere ett eller to gode løp i løpet av konkurransen, sa Northug.

Finn Hågen Krogh kom på niendeplass, 16 sekunder bak vinneren. De øvrige nordmennene som startet var Niklas Dyrhaug (32), Didrik Tønseth (47), Sjur Røthe (55) og Tord Asle Gjerdalen (58).

Publisert: