Straffedømt svensk skistjerne: - Slik blir det å sone med fotlenke, Petter

— Jeg synes det fungerte veldig bra.

Petter Northug går i fotsporene til Mathias Fredriksson. Her deltar Fredriksson i Liberec-VM i 2009.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Torsdag ble det klart at Petter Northug må sone i 50 dager som straff for promillekjøringen, men langrennstjernen vil etter all sannsynlighet søke om å få sone straffen hjemme med fotlenke, i stedet for i fengsel.

Dersom Northug må sone sin straff før VM i Falun, vil være en stor fordel for VM-forberedelsene om han slipper å sone i fengsel. Northug vil heller ikke være den første langrennstjernen som må trene seg opp med fotlenke på.

I 2008 ble den svenske langrennsstjernen Mathias Fredriksson tatt for å kjøre i 146 km/t i en 80-sone på Dovrefjell. Etter dommen i Nord-Guldbrandsdal tingrett måtte Fredriksson sone i 16 dager, en straff han fikk lov til å sone hjemme i Sverige med en fotlenke.

Les også

Northug vil ikke røpe hvem han snakket med før tilståelsen

Til et TV-intervju med SVTforteller Fredriksson at det fungerte fint for ham å trene med fotlenke.

— Jeg synes det fungerte veldig bra. Jeg fikk gjøre alt det jeg skulle gjøre, sier Fredriksson, som i dag jobber som ekspert for den svenske rikskringkasteren.

— Det jeg ikke kunne gjøre var spontane ting. Jeg måtte planlegge alt ned tid til «minutt-detalj», fortsetter han.

- Hvordan tror du det vil påvirke Petter Northug å få fotlenke?

— Det avhenger av når straffeperioden blir. Dersom det blir nå med en gang, eller etter VM, påvirker det ingenting. Det som hadde vært vanskelig, er om straffeperioden blir under konkurranseperioden, sier Fredriksson.

2008-09-sesongen, da Fredriksson måtte bruke fotlenke underveis, ble på det jevne for den svenske skistjernen. I VM i Liberec i februar 2009 var hans beste individuelle plassering en 17. plass på tremila.

Fredriksson presterte langt bedre tidligere i karrieren. Han står blant annet med to sølv og to bronse fra Ski-VM.

Publisert: