IOC utsetter OL-frist for Nord-Korea

Det isolerte landet kan komme til å sende utøvere til lekene.

Publisert: Publisert:

IOC-president Thomas Bach tar tirsdag imot representanter fra Nord- og Sør-Korea om nordkoreansk deltakelse i vinter-OL i Pyeongchang. Nord-Koreas leder Kim Jong-un til høyre. Foto: NTB scanpix

Den internasjonale olympiske komité (IOC) forlenger fristen for nordkoreansk deltakelse under OL i Pyeongchang.

– Vi vil være så fleksible som vi kan, sa en talsmann for IOC til nyhetsbyrået AFP om at Nord-Korea skal få sende utøvere til lekene i Sør-Korea.

Tirsdag skal representanter for Sør-Korea og Nord-Korea møtes til samtaler ved IOC-hovedkvarteret i Lausanne, der blant annet nordkoreansk deltakelse under OL står på programmet.

Det blir første gang på over to år at utsendinger fra Nord- og Sør-Korea setter seg til forhandlingsbordet.

– Vi ser fram at det skal være møter mellom myndighetene i Nord-Korea og Sør-Korea, heter det en uttalelse fra IOC.

Les også

Kim Jong-un klar for å sende nordkoreanere til Pyeongchang: – Håper OL blir en suksess

– IOC har hatt gående diskusjoner med begge partene i lengre tid. Ved å gjøre dette har vi kunnet holde døren åpen og utvide påmeldingsfristen, og ved å tilby nordkoreanske utøvere støtte under de pågående kvalifiseringsrundene. Dette samtidig med å alltid respektere FNs sanksjoner, heter det videre.

Senere i uken skal IOC-president Thomas Bach diskutere mulig nordkoreansk OL-deltakelse med Nord-Koreas IOC-medlem Chang Ung. Chang uttalte seg i helgen positivt om utsiktene til å ha nordkoreanere på deltakerlisten i OL.

I starten av januar ble det kjent at Sør-Korea ønsket å diskutere saken og at samtalene skulle holdes på «høyt nivå». Dermed fulgte Sør-Korea opp Nord-Koreas leder Kim Jong-uns nyttårstale der han ønsket et fredfylt OL i nabolandet.

Publisert: