Her holder Karadas tordentale på Brann-trening

Veteranen får ros av trenerteamet etter utblåsningen. — Helt suverent at han gjorde det.

Azar Karadas, innringet, tok et oppgjør med lagkompisene sine på onsdagens Brann-trening.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRANN STADION (bt.no): Det hadde ikke vært en fantastisk Brann-trening. Det ble slurvet, det var passive perioder, det var kjekling mellom spillere.

Da økten var over, tok veteran Azar Karadas (33) ansvar. Han samlet hele laget og støtteapparatet rundt seg, midt ute på Nymark-kuntgresset.

Så satte han i gang med en tordentale de få tilskuerne kunne høre 50 meter unna.

— Vi hadde oss en liten peptalk. Det handlet om å si meningen min. Så går vi videre derfra, sier Karadas en liten halvtime etterpå, utenfor garderobene på Stadion.

- Du fikk blåst ut litt?

— Blåst ut og blåst ut - det var dine ord. Vi hadde oss en liten prat, om ting vi kan gjøre bedre og ting vi ikke var fornøyde med. Livet går videre etterpå, det er ofte man har en liten prat som det.

- Gjorde du det fordi du var misfornøyd med treningen?

— Nei, jeg sa det jeg mente, om små ting vi kan justere på individuelt og kollektivt. Det er sånt vi gir beskjed om, sier Karadas.

Får ros av trener

Hovedtrener Rikard Norling var opptatt med promoteringsoppdrag i regi av Norges Fotballforbund onsdag, og derfor ikke til stede på treningen. Det var derimot hans assistenttrener Robert Hauge. I likhet med Karadas, synes ikke Hauge det er dramatisk med samlinger som den Karadas sto for.

Tvert imot synes han det er flott at Karadas gjorde som han gjorde.

— Jeg synes det er helt suverent at vi innimellom kan samles sånn, bli enige om hvor vi skal legge listen og deretter gjøre vårt beste for å komme dit. Så det engasjementet har jeg sansen for. Det er helt suverent at Azar gjorde som han gjorde, så får vi legge det bak oss i garderoben.

- Hva var budskapet hans?

— At vi skal fokusere på det vi skal fokusere på.

- Følte du at det var mangel på riktig fokus?

— Vi er ikke fornøyde med hvordan vi startet treningen. Måten vi gikk inn i den mest krevende biten av treningen, possesion-spillet der du virkelig må være konsentrert, var ikke god nok. Men så løftet spillerne seg opp på nivået de skal være på, sier Hauge.

Nouri får trolig debuten

En mann som deltok på sin første fotballtrening med Brann onsdag, var den nye høyrebacken Amin Nouri. Spilleren som ble klar for klubben mandag, regnes som aktuell for spill i fredagens treningskamp mot Sogndal.

— Jeg er klar til å bidra så mye som treneren vil. Jeg har trent godt og er i form, så får vi se om de har lyst å bruke meg allerede i første kamp, sier Nouri.

Hauge sier det ikke er tatt en avgjørelse om bruken av Nouri.

— Vi ønsker at han skal komme inn og få kjenne på det, men vi får se hvor lenge han skal spille, sier Hauge.

Nouri har bare spilt internkamper siden han avsluttet serien med Start i fjor høst.

— Jeg er ikke bekymret for kampformen. Tidligere har jeg ikke trengt mange kamper på å spille meg i form, så det skal gå bra. Det er det jeg gjør på trening som er viktigst for meg, sier Nouri.

Han sier den første Brann-økten gikk «helt greit», selv om det var mye nytt.

— Vi merket at det var en del dager siden forrige fotballtrening, etter flere dager med fysisk testing, men det kom seg utover, slår han fast.

Publisert