Vipers vant Skjærgårdslekene

Vipers reiste hjem med fire seirer på fire kamper fra Tønsberg.

Vipers åpnet sesongen der de slapp i fjor, ved å vinne – selv om seieren i helgens Skjærgårdsleker ikke hadde all verdens prestisje. Arkivfoto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Et skadeskutt Vipers hadde små problemer med å vinne de tradisjonsrike Skjærgårdslekene i Tønsberg. Selv uten de skadede spillerne Sunniva Andersen, Linn Jørum Sulland, Henny Reistad, Karoline Olsen, Katrine Lunde og Hanna Yttereng vant sørlendingene komfortabelt i alle fire kampene:

  • Vipers – Kina 29–24
  • Vipers – Fjellhamar 27–21
  • Vipers – Boden 38–22
  • Vipers – Flint 30–18
Les også

Vipers møter Kinas landslag i første treningskamp

– Et godt stykke igjen

Likevel mente trener Ole Gustav Gjekstad at laget fortsatt har en lang vei å gå.

– Vi har nesten ikke spilt kamper, så vi har ganske lang vei igjen. Vi har prøvd å reparere litt skader og få alle på beina igjen. Vi har ambisjon om å være i toppform når Champions League starter, så håper jeg vi skal være gode nok til å vinne seriekamper før det, men per nå har vi et godt stykke igjen, sa Gjekstad til handball.no.

Arendal vant herreturneringen

Kampene var debuten for blant andre strekspillerne Heidi Løke og June Andenæs.

– Vi har også noen nye spillere som skal spilles inn, blant annet to nye linjespillere, og det tar litt tid. Vi har trent mye, men ikke så mye i spill. Vi skal på treningsleir om en uke og trene på systemer og da tror jeg det blir bra. Vi har også ganske stort fokus på duellspillet, som skal bli litt bedre, sier Gjekstad.

ØIF Arendal vant på herresiden etter å ha slått Bækkelaget 31–28 i finalen. Kristiansand Topphåndball stilte med lag i gutter 18. De tapte sine tre første kamper mot Ros (15–19), Bækkelaget (18–17) og ØIF Håndball Elite (15–21) før de slo Sverresborg i siste kamp 25–23, og endte på 11. plass.