Barmen ga grei beskjed: - Jeg tar straffesparket

To straffescoringer på rad fra Kristoffer Barmen har sendt Brann et langt steg mot eliteserien. – Jeg følte meg sikker, sier den 22-årige matchvinneren.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

KRISTIANSUND – BRANN 0-1:

KRISTIANSUND: Egentlig er det Erik Huseklepp som skal ta Branns straffespark. I forrige kamp hjemme mot Bryne var han ikke på banen da Brann fikk straffe noen minutter før slutt, og da benyttet Barmen sjansen.

Les også

Brann på opprykksplass etter seier i toppkampen

Mot Kristiansund var begge «straffeekspertene» på banen da Brann fikk straffe på overtid av 1. omgang.

— Med en gang vi fikk straffesparket sa jeg til Erik at «jeg tar det». Vi er to straffeskyttere i laget, og jeg følte meg såpass sikker. Erik stoler på meg, sier 1993-modell Barmen til Bergens Tidende.

Huseklepp er ni år eldre enn Barmen og har opplevd mye på fotballbanen. Men han hadde ikke noe imot at unggutten tok ansvar i den svært så avgjørende toppkampen i Kristiansund.

Kristoffer Barmen har sikret Brann seks poeng fra straffemerket på de to siste kampene.

— Han vet at jeg er her, og jeg hadde tatt den hvis han ikke hadde ønsket. Men Barmen er en iskald type. Venter ut keeper og setter den i motsatt. Fantastisk, berømmer Huseklepp.

Les også

Kristiansund-treneren: - Brann hadde litt mer flaks enn oss

Sikker på opprykk

Nå er Brann bare fire poeng bak serieleder Sogndal, og det er tre poeng som skiller ned til Kristiansund på tredjeplassen. Brann har også ett plussmål mer i målprotokollen enn sistnevnte.

Les også

Demidov: - De må ha gjort dårlig research

— Jeg føler meg ganske sikker på opprykk. Det har jeg egentlig alltid gjort. Det er fire kamper igjen av sesongen og vi har tre poeng å gå på. Men vi trenger noen poeng til, sier unge Barmen.

Han er ikke redd for å ta ordet «opprykk» i sin munn. Det er heller ikke Huseklepp.

— Dette var en utrolig viktig seier. Nå har vi tatt over initiativet, sier Sandsli-karen.

Mens Brann har tre av fire kamper på hjemmebane, har Kristiansund tre av fire på bortebane.

— Jeg håper at hele Bergen kommer og støtter oss i de siste kampene! Møt opp! Men det vet jeg at bergenserne gjør, de støtter oss alltid, sier Huseklepp.

Test vår opprykkskalkulator! Tipp resultatene i de gjenstående kampene og se hvordan det påvirker tabellen.

- En drittkamp

Kampen i gråværet i Kristiansund ble vel egentlig som ventet. Tett og jevn 1. omgang med lite sjanser. Branns straffemål like før pause gjorde at det åpnet seg mer opp i 2. omgang, men flere mål ble det ikke. Etter fire nervepirrende tilleggsminutter kunne endelig Brann-fansen juble.

— En skikkelig drittkamp! Det må ha vært fryktelig å se på dette. Men slik kampen ble passet det oss perfekt med mange dommeravblåsninger og lite spill. Det er bare å slåss og være med på leken, sier matchvinner Barmen.

Han fikk æren av å avgjøre foran den tilreisende Brann-fansen.

— Forrige gang jeg tok straffe, mot Bryne, var jeg helt psykopatisk. Jeg var litt mer menneskelig denne gang, sier Barmen.

Eneste lille skår i gleden er at han pådro seg et nytt gult kort, og midtbanespilleren må stå over neste kamp hjemme mot Jerv onsdag 14. oktober.

— Jeg er ikke bekymret for det. Vi har flere som kan gå inn og gjøre en god jobb, sier Kristoffer Barmen.

Publisert: