Lille Levanger lekte med Brann

Ga seg ikke før resultattavla viste 4-1 mot det falne storlaget fra Bergen.

  • Eirik Bernhard Grønning
Publisert Publisert
FIRE MÅL: Benjamin Stokke stanger inn 4-0 målet for Levanger LFK og Brann bak en sjanseløs Kenneth Udjus.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

LEVANGER (adressa.no): Med en perfekt ramme og fullsatt Moan, lå alt til rette for at nyopprykkede Levanger kunne hamle opp med et Brann-lag under sterkt press.Men det så mer ut som om det var Levanger som spilte med kniven på strupen da vertene ga absolutt alt i hver eneste duell. Og det betalte seg. For et energirikt Levanger overrumplet og valset over Brann i stort sett alle spillets faser.

Dermed var det lite å si på at det endte smått utrolig 4-1 til slutt, etter scoringer av Adri Mateo Lopez, Bendik Bye, Ørjan Hopen og Benjamin Stokke. Erik Huseklepp reduserte tre minutter før slutt.

Påskrudd Bye

Det var Levanger som fikk den første muligheten i kampen da Bendik Bye sto helt fri på bakre stolpe etter en meget halvhjertet Brann-klarering. Levanger-spissen fikk ikke ordentlig dreis på skuddet, som gikk rett i klypene på Kenneth Udjus fra kloss hold.

Like etter fikk Kristoffer Barmen bortelagets første sjanse da han på akrobatisk fikk til en avslutning med ryggen mot mål. Men ballen fikk en enkel bue for Ola Rygg i Levanger-buret

Samme Barmen var i sentrum da Levanger produserte nok en halvsjanse etter kvarteret. Brann-spillerens hasardiøse tversoverpasning ble plukket opp av Bendik Bye, som lurte Bismark Acosta – men avslutningen gikk flere meter til side for mål.

Magisk scoring ga elektrisk stemning

Og Brann fortsatte å forære Levanger muligheter. Amin Nouris løse tversoverpasning ble gitt gratis til Adri Mateo Lopez. Men resten av jobben var verdt spanjolen månedslønn i ett eget øyeblikk da midtbanespilleren utførte to overstegsfinter før han skar inn i banen og avsluttet fra 18 meter. Ballen fikk en perfekt bue over keeper – før den duppet ned i lengste kryss.

Dermed kokte det blant drøyt 2500 tilskuere på Moan.

Og bedre skulle det bli. Nok en Levanger-scoring. Nok en Brann involvering som knapt nok hører hjemme på Beitstad, ei heller på høyere nivå som nivå to i norsk fotball. For – ut av ingenting – fikk keeper Kenneth Udjus et elendig touch på et tilbakespill. En frisk Bendik Bye var fortsatt påskrudd og enset faren. Dermed fikk han en enkel jobb med å bredside Levangers andre ball i nettet da Udjus i tillegg mistet balansen.

Nær nummer tre

Like før pause kunne Levanger kronet en perfekt omgang med kveldens tredje da Espen Berger forserte på høyresiden og la inn. På første stolpe ruget Simen Sandmæl – men meråkerbyggen styrte headingen like utenfor stolpen.

Dermed sto det fullt fortjent 2-0 til pause.

Hopen skrudde corner rett i mål

Som ble til 3-0 like etter pause og det Rikard Norling sa til sine spillere i pausen, fort kunne kastes i søpla. For da Ørjan Hopen tok sats fra cornerflagget slo han like godt hjørnespark rett i mål. Som en kopi av scoringen som ga Sogndal 2-0 mot Brann i 2011, brukte Hopen anledningen til å sette sin første scoring for Levanger.

Men Brann kunne og burde hatt minst én redusering i minuttene som fulgte. For da Ola Rygg glapp et skudd fra langt hold, fikk Marcus Pedersen muligheten fra to meter. Men den kamprustne hamarsingen satt ballen utenfor på uforståelig vis.

Uforståelig var det også at ikke nullen sprakk like etter, men da Azar Karadas´skudd ble reddet av Ola Rygg og returen fra Erik Huseklepp ble beinet vekk fra streken, slapp Levanger med skrekken.

Omdiskutert scoring

Og kunne like gjerne satt den fjerde selv. En svært leken Ørjan Hopen spilte fri Bendik Bye, men fra skrått hold fikk han ikke forbi ballen fra Udjus´ høyre fot. Men den fjerde kom etter litt over timen spill da en resolutt kontring fant veien til Benjamin Stokke.

Levanger-spissen og kastet seg frem – og fikk ballen i mål tilsynelatende med den venstrehånden som sto ut ved siden av hodet ved stupheadingen. Brann-spillerne raste og Stokke pratet med dommeren i sekundene som fulgte – og scoringen ble godkjent.

Brann-redusering

Brann forsøkte en liten sluttspurt og fikk en redusering ved Erik Huseklepp. Uten at det var mer enn svært mager trøst.

Dermed endte det 4-1 til Levanger.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Levanger FK
  3. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Brann-krisen fortsetter: Ydmyket av Levanger

  2. Ranheim-treneren: - Trer til side dersom klubben vil det

  3. - Det verste av alt er at nedturen ikke er over for Brann

BT anbefaler

Anthony ble stående igjen på Flesland, selv om flyet gikk

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN