Levangers brutale møte med 1.-divisjon

Nord-trønderne tapte 0-5 i 1.-divisjonsdebuten, mens Ranheim sikret seg ett poeng i målløs betalje.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

TRONDHEIM / BERGEN / KRISTIANSUND (adressa.no): Det som startet som en historisk dag med første 1.-divisjonskamp i klubbens 19 år lange historie, endte i kveld som de helst ønsker å stryke fra historiebøkene. For etter 0-5 i premieren mot Åsane i Bergen, var det ikke mye å skrive hjem om til Trøndelag.

— Det er et resultat som ikke er noe man forsterker selvtilliten med, det kan jeg skrive under på. Men jeg er faktisk ikke så nedbrudt etter dette. Det endte 5-0, men dette var ikke 5-0-dårlig av oss, sier Levanger-kaptein Tom Erik Nordberg til adressa.no.

Nær drømmeåpning

Noe man kan gi ham rett i. For før Levangers forsvar tok kvelden, burde laget tatt ledelsen etter å ha fullstendig dominert det første kvarteret. Ørjan Hopens knallharde innkast sørget for kaos i Åsane-feltet ved flere anledninger. Da det som ut som det gikk en egen konkurranse i å bli historisk, som Levangers første målscorer i 1.-divisjon, sto spillerne nærmest i kø for å skrive seg inn med tykk skrift i det nye kapittelet om Levanger Fotballklubbs 19 år lange historie.

TUNG START: Levanger fikk en håpløs start i førstedivisjon. Joachim Soltvedt og Åsane storspilte i serieåpningen.

Men etter at Eirik Ødegaards tigersprang stoppet Tom Erik Nordbergs stuss rett foran nesen på Vegard Braaten, tok vertene effektivt vare på mulighetene.

Fire sjanser, tre mål

Derfor var det som en liten ørefik for Levanger-spillerne at Niklas Leopold scoret etter at laget for første gang hadde klart å få til fem pasninger på rad. Åsanes toppscorer fra i fjor løp seg fri mellom Per Verner Rønning og Richard Nilsson, og stanget vakkert inn 1-0 med hodet etter tolv minutter.

Og da føltes det nok som et knyttneveslag da bergenslaget satte inn kveldens andre etter 37 minutter. For halvannet minutt etter at Simen Raaen Sandmæls superraid fra egen høyreback endte i en kjempesjanse fra 16 meter, var lagkamerat Bent Sørmo uheldig da han styrte inn 2-0 etter en Åsane-kontring.

Nådestøtet ble satt inn da Sandmæl kom for sent i duell med Rune Gravdal, som enkelt kunne sette inn 3-0 fem minutter før pause.

Komisk selvmål

Det hele toppet seg da Richard Nilsson summerte kvelden med et sleivspark som gikk inn til 0-4, før Joachim Soltvedt satte inn vertenes femte mål på seks målsjanser på overtid i 2. omgang.

— De var veldig effektive, men jeg savner den kynismen man trenger på dette nivået, spesielt på bortebane. Vi slipper inn altfor enkle mål og scorer faktisk to selvmål selv, sier Levanger-trener Andreas Holmberg.

— Jeg har aldri opplevd å være med på å score to selvmål i en kamp. Da føles det tungt. Resultatet var litt i overkant, men vi må ikke lure oss selv til å tro at vi var bedre enn det vi var, sier Nordberg.

Ranheim spilte uavgjort

Da gikk det langt bedre for Ranheims del, selv om heller ikke sør-trønderne klarte å sette ballen i mål. En sjansefattig kamp, preget av vanskelige spilleforhold, endte det 0-0 borte mot Kristiansund.

— Vi skal være fornøyd med ett poeng mot Kristiansund under de forutsetningene som var. De er et godt hjemmelag, samtidig som det var vindforhold som gjorde det vanskelig for lagene å få en rytme. Det var nesten som at det måtte noen tilfeldigheter til for å avgjøre kampen, sier Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Vel vitende om at Vegard Volls sleivspark fra 18 meter holdt på å utmanøvrere keeper Even Barli tre minutter på overtid, mens Eirik Malmos hjørnespark holdt på å blåse i mål minuttet tidligere.

Dermed endte det 0-0 i Kristiansund.

Publisert: