Stord i dyp økonomisk krise

Stords klubbledelse har sendt trener Jesper Holm på dør. Men det stopper ikke nødvendigvis der.

LEDET STORD: Sportslig leder Sigurd Sævareid har tatt over som trener og lagleder etter at sunnhordlendingene sa opp sin trener Jesper Holm sist fredag.
  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Stord – ØIF Arendal 22–27 (14–14)

Etter det Bergens Tidende kjenner til fikk Holm og spillerne bare utbetalt halv lønn forrige måned – et tydelig tegn på at Sunnhordlands håndballflaggskip er tom for likvider og på vei mot noe som kan ende i kollaps.

Det tapte i november er lovet tilbakebetalt sammen med full lønn i desember, men inne i en dyp økonomisk krise er det ingen garanti for at ting går som planlagt. Og måten styreleder Øyvind Nyhammer ordlegger seg på, er heller egnet til å så tvil om vestlandsklubben – som med et par års unntak har tilhørt norsk herrehåndballs elitedivisjon helt siden tusenårsskiftet – har en fremtid på øverste hylle.

Spillere kan forsvinne

— Vi er inne i veldig tøffe tider. Mer enn det vil jeg ikke si, kommenterer Nyhammer.

Fredag kalte han Jesper Holm inn til møte, der beskjeden var at klubben ikke har råd til å ha dansken ansatt som trener ut sesongen. Styrelederen mener vedtaket er innenfor gjeldende avtaleverk, at de har rett til å si opp treneren under de rådende økonomiske forholdene – med det som konsekvens at Holm får lønn ut januar. På den måten sparer Stord HK fire månedslønner på det Nyhammer kaller nedbemanning.

Den tidligere Skanderborg-coachen signerte sommeren 2014 en avtale som gjelder ut mai 2016. - Kan det skje at også spillergruppen må nedbemannes?

— Dette vil vi vurdere fortløpende i tiden som kommer. Vi må gjøre de grepene som er nødvendige. Utover det har jeg ingen kommentar.

- Heller ikke på om spillerne får utbetalt lønn i henhold til avtale? Nå, og utover vinter og vår?

— Som sagt; ingen kommentar.

Sjefen for de dårlige tidene vil ei heller ikke si noe om hvorvidt partene er enige om de økonomiske betingelsene når trener Holm nå setter kursen tilbake til moderlandet Danmark. Men trolig venter nye runder før partene eventuelt kommer til enighet.

Uenige

Heller ikke Jesper Holm er i det snakkesalige hjørnet. For noen uker siden ga han Stord-ledelsen beskjed om at han ikke ville fortsette utover inneværende sesong. Med det som hovedforklaring at det ikke var mulig å bygge opp et topplag i Sunnhordland med de ressursene han hadde til rådighet.

Selv har han ikke fått det til som trener for Stord, verken hva spillerkjøp eller resultater angår. I overkant mange av de utøverne Holm har hentet, har ikke levert. Og i stedet for å vinne titler, slik klubben annonserte da den ansatte 41-åringen for halvannet år siden, har sunnhordlendingene heller kavet i bunnen av eliteserien hele veien. Og nå virker nedrykk uunngåelig.

- Har du akseptert betingelsene for oppsigelse, Holm?

— Jeg har kjent til den økonomiske situasjonen en stund, og vet at klubben mangler penger. Derfor må jeg bare akseptere en oppsigelse. Men om vi er enige om betingelsene, nei, det vil jeg ikke kommentere. Jeg ønsker uansett å forlate klubben på en mest mulig verdig måte.

Med sportssjef Sigurd Sævareid som lagleder åpnet Stord-herrene energisk og disiplinert da ØIF Arendal kom på besøk søndag kveld. Stordabuene ledet 11–7 før det jevnet seg ut til pause.

Etter hvilen raknet det fullstendig for hjemmelaget, og serielederne fra sør kunne stikke av til en komfortabel femmålsseier–ikke minst takket være Erik Heia Pedersen. Lysluggen var overlegen i alt han foretok seg og satte inn syv baller.

Stords toppscorere: Jesper Traberg og Ingemar Olsson med fire mål hver.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
BT anbefaler

– Et av de mest fantastiske stedene jeg har vært

23.000 bergensere jublet da Post Malone gikk på scenen på Koengen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Trafikkuhell på E39 i Masfjorden: – En person fraktet til Haukeland

  2. – Kom deg ut for å grille så fort som mulig

  3. Nå kommer Johnny Depp til Bergen. – Spent på hva han finner på.

  4. Disse avgangene er innstilt på Flesland

  5. På syv år har han kuttet gjelden med tre milliarder

  6. – Veien har på rekordtid blitt den største campingplassen i Bergen