- Ingen godfølelse

<strong>SUZHOU (Aftenposten.no):</strong> Norge satte en "verdensrekord" mot Chile. 11 tekniske feil i første omgang mot en så dårlig motstander er enestående...

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Norge-Chile 44-15 — Om jeg har godfølelsen? På lagets vegne, kanskje. Jeg fikk spilte opp de andre litt, men noen ganger følte jeg at jeg spilte opp Chile i stedet, sa Ida Alstad etter at Norge som ventet hadde utklasset sin søramerikanske motstander.

Men to ting hindret det som kunne ha blitt sletting av en "verdensrekord" (Ungarns 57-9 over Australia):

— Vi gjorde for mange tekniske feil, både jeg og laget. Det handler fortsatt om å bli mer samspilte. Noen har mange mesterskap bak seg, mens jeg spilte min tredje kamp. Det positive var at vi fikk trent på offensivt forsvar og kjørt mye kontra, oppsummerte Byåsen-jenta, som syntes det var en litt underlig kamp å spille.

— Vi sto og sto i forsvar, og så smatt de plutselig igjennom uten at vi helt skjønte hvorfor.

Positiv

Landslagstrener Thorir Hergeirsson har tydeligvis bestemt seg for ikke å sende noen negative signaler verken til jentene eller omverdenen.

- Mye bra! sa islendingen da han startet oppsummeringen av kampen.

Han kunne like gjerne ha sagt mye dårlig. Til tider slet Norge i etablert angrep mot VM-debutanten Chile. Som ventet gjorde chilenerne mange feil i angrep, og da ble de selvfølgelig straffet med de fryktede norske kontringene.

— Chilenerne har lært på de to første kampene at så lenge de selv har ballen, så scorer ikke motstanderne, fortsatte Hergeirsson, som innrømmet at han helst hadde sett at det hadde stoppet på ti baklengs.

- Må jobbe med rytme

- Ble det for mye rot med de nye spillerne?

— Det ble litt rot i går også med Tonje (Larsen) og Kristine (Lunde-Borgersen). Vi må bare fortsette å jobbe med rytme og samspill.

Likevel ble det kanskje klart at uten Tonje og "Kikki" i bra slag i de videre kampene, så vil Norge fortsatt stå med bare ett VM-gull når mesterskapet er over?

For håndballen var det kanskje bra at 48-11 over Uruguay og 47-10 over Australia fortsatt er norske rekorder?

Publisert: