Stjernetreneren var borte. Så dukket han opp på T-banen.

Dette bildet stoppet rykteflommen.

Marcelo Bielsa dukket plutselig opp på T-banen. Nå ser det ut som at han fortsetter i Marseille. Twitter/REUTERS

Rykteflommen i Fotball-Europa er på bristepunktet om dagen. Og én person det har vært mye skriver om er Marseilles stjernetrener Marcelo Bielsa (59).

Argentineren satte imidlertid en stopper for ryktene da han dukket opp på T-banen i Marseille mandag. En medpassasjer tok nemlig et bilde av Bielsa, som gikk sin seiersgang i sosiale medier.

Marseilles offisielle Twitter-konto postet flere bilder av Marceloa Bielsa i aksjon på treningsfeltet mandag. Twitter (@OM_Officiel)

Det var nemlig sådd tvil om hvorvidt Bielsa hadde planer om å returnere til klubben. Han var på ferie i Buenos Aires mens kontraktsituasjonen hang i løse luften.Mens andre stjernetrenere, som for eksempel Pep Guardiola, er kjent for å være ulastelig antrukket, var Bielsa ikledd joggebukse, joggedress og rullebag — alle av merke adidas.

Argentineren poserte også til noen bilder på flyplassen.

Marseille-supporterne kunne virkelig puste lettet ut da han senere også dukket opp på klubbens treningsanlegg.

Les også

Den fotballgale professoren har suksess igjen

«Katastrofen» avverget?

Argentineren ledet storklubben til en formidabel start forrige sesong, før byggverket falt litt fra hverandre etter jul, noe som til slutt resulterte i en fjerdeplass.

Bielsas situasjon etter sesongslutt var i det blå. Argentinerens kontrakt hadde gått ut, og det var usikkert om han noensinne ville vende tilbake.

Ifølge ESPNhadde klubben i flere uker informert pressen om at en avtale med Bielsa kun var maks. «48 timer unna». Men en bekreftelse har uteblitt.

Marcelo Bielsa er svært populær blant Marseille-supporterne. Her takker han fansen etter kampen mot Bastia i mai. REUTERS

Da klubben startet sesongoppkjøringen 22. juni, var ikke Bielsa å se. Den franske journalisten Julien Laurens beskrev det som en «katastrofe» dersom Bielsa forlot klubben, fordi «han er det eneste spesielle» Marseille har.

Det virker imidlertid som at det er en viss uenighet blant franske journalister rundt Bielsa.

L'Equipe skrev nemlig mandag at det ikke var noen overraskelse at Bielsa vendte tilbake.

Nå virker det uansett som at «katastrofen» er avverget.

Kan bli ribbet

Ifølge L'Equipe, har Bielsa ennå ikke signert med Marseille for den kommende sesongen. Avtalen Bielsa signert da han ankom Marseille sommeren 2014, var for ett år, i tillegg til en opsjon for et ytterligere år.

Det innebærer at Marseille teknisk sett fortsatt står uten en manager.

Det kan også gå mot en turbulent sommer på overgangsfronten. Da har vært spekulært rundt hvorvidt klubben kan bli tvunget til å selge noen av sine beste spillere, fordi de ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League.

Klubben har allerede solgt Dimitri Payet til West Ham. I tillegg skal midtbanespiller Gianneli Imbula være ønsket i flere store europeiske klubber, deriblant Valencia.

Spiser på McDonald's

Bielsa er en høyt respektert trener i verdensfotballen. Han har blant annet vunnet tre seriegull i Argentina, og OL-gull med det argentinske landslaget.

Bildene av Marcelo Bielsa på McDonald's ble svært populære i sosiale medier. Twitter.com, SB Nation Soccer

Han er imidlertid kanskje mest kjent for sin fotballfilosofi, som blant annet har inspirert andre stortrenere som Pep Guardiola, og Gerardo Martino og Jorge Sampaoli, som ledet henholdsvis Argentina og Chile i Copa América-finalen denne helgen.59-åringen har også blitt en kulthelt på grunn av sin spesielle personlighet. Han nekter å gi intervjuer, og all kontakt med pressen er på pressekonferanser.

I oktober skrev vi om «Bielsas revolusjon» i Marseille. Les saken her.

I tillegg er T-banebesøket mandag langt fra første gang argentineren har demonstrert sin folkelighet. Forrige sesong ble han for eksempel avbildet på en McDonald's-restaurant.

Han er også kjent for de knallharde kravene han stiller til klubbledelsen. Dermed kan Marseille vente seg tøffe forhandlinger for å sikre seg argentinerens underskrift.