Kan endelig ha funnet svaret på smørekrisen

Plutselig fikk Petter Northug gode ski. Smørerne tror de vet hvorfor.

Publisert Publisert

GRATTIS: Petter Northug måtte gratulere det svenske laget med gullmedaljene på stafetten. En gladnyhet er det imidlertid at nordmannen gikk på gode ski.

Landslagssjef Vidar Løfshus kan være nærmere en løsning på smøregåten. Det skyldes at Petter Northug hadde gode ski under søndagens ankeretappe.

Norge endte på 4.-plass, knust av både Sverige, Russland og Frankrike.

De tre første norske løperne slet alle fryktelig med skiene og karakteriserte det som å gå på lim. Det skjedde akkurat det samme som under kvinnestafetten. Northug selv karakteriserte skiene sine som greie.

— Hva var feil?

— Det var skiene. Det stoppet for de tre første, og så hadde Petter kjempeski. Men det var litt for seint. Da var vi allerede ute av dansen. Men vi gjorde en endring til fjerdeetappen. Det fungerte tydeligvis, sa Løfshus.

— Petter gikk på en annen slip og annet produkt. Det er en slip som ikke har vært aktuell før i dag. Og det ble brukt et helt annet produkt på skiene enn tidligere. Vi tok en liten sjanse basert på tidligere erfaringer, sier Løfshus til aftenposten.no.

Les også:

Skuffet

Løfshus karakteriserer de to stafettløpene som en vanvittig nedtur. Magefølelsen hans er ikke bra.

— Den er dårlig akkurat nå, men det går. Vi skal jobbe hardt de to neste dagene, og så ser jeg at det er en liten endring i værmeldingene, og da håper jeg at vi får tilbake litt kontroll. Jeg er veldig skuffet etter i går og i dag. At vi skulle reise herfra uten stafettmedaljer, det skal jo ikke skje. Da har vi bommet totalt.

Men det fantes altså et lyspunkt. Og som så mange ganger før het lyspunktet Petter Northug, løperen som gikk ut av landslaget for å starte sitt eget privatlag foran denne sesongen.

— Lyspunktet var at Petter hadde gode ski, og det var et lyspunkt at han viste ganske god form gjennom hele løpet også.

Mandag er det pressekonferanse foran onsdagens lagsprint. På det laget kan fort Northug bli tatt ut sammen med Ola Vigen Hattestad.

(NTB)

Publisert