Lægreid fikk startnekt: – Jeg gjorde en nybegynnerfeil

Trenerne tok avgjørelsen som innebar at en sliten Sturla Holm Lægreid (24) ikke fikk gå et eneste renn under Blink-festivalen.

GIKK PÅ EN SMELL: Sturla Holm Lægreid, her i Holmenkollen under fjorårets skishow, kom aldri til start på Blink-festivalen.
  • Jostein Magnussen, VG
Publisert Publisert

24-åringen hadde gledet seg stort til å delta på Blink skifestival i Sandnes, men kom aldri til start.

– Det var kjipt, sier han til VG.

En landslagssamling i Holmenkollen i forkant ødela for mannen som overrasket mange da han kom hjem med fire gull fra skiskytter-VM i Pokljuka i februar.

– Jeg ble for ivrig under et testløp i Holmenkollen. Meningen var at vi skulle gå kontrollert under det som ble en fellesstart. Jeg valgte å henge på Johannes (Thingnes Bø) og de andre som er hvassere på rulleski. Det fikk jeg betale for, innrømmer Lægreid.

24-åringen hadde en «god hardøkt» under et motbakkeløp, men neste hardtøkt skulle være kontrollert.

– Jeg gjorde en nybegynnerfeil og gikk med høyere intensitet enn man skulle. Hadde jeg vært på hugget hadde jeg skjønt at jeg burde hvile. Vi har vært flinke til å trene riktig i hele sommer. Det ligger i ryggmargen å følge intensiteten på trening. Men sånn er det når man plutselig går i et felt igjen og det er «action» og du får konkurransefølelsen. Da blir du «gearet».

VM-KONGE: Lægreid tok fire gull i skiskytings-VM i vinter.

Til tross for at det gikk dårlig på hardøktene og at Holm Lægreid var sliten og på «minusssiden», var han innstilt på å stille til start under Blink skifestival.

– Jeg tenkte at jeg skulle pushe meg gjennom noen konkurranser slik vi gjør vinterstid. Jeg hadde veldig lyst til å gjøre det bra på Blink og hadde familiemedlemmer som skulle se på. Samtidig var kroppen sliten og ville ikke gjøre det jeg ba den om.

– Hvem tok avgjørelsen om at du ikke fikk delta?

– Den var det trenerteamet som tok. De så at jeg ikke var helt i slag. Det var en voksen avgjørelse og den rette, fastslår Lægreid.

– I verste fall ville jeg ha blitt så sliten at jeg ikke hadde blitt klar til oppholdet i høyden. Det ville fått konsekvenser for resten av sesongen.

Klok av skade har Holm Lægreid tatt det med ro den siste tiden, men han håper å lure inn en hardøkt før skiskytterne allerede mandag drar på høydeopphold til Seiser Alm (Italia) og deretter til Obertilliach (Østerrike).

– Jeg har fått roet ned og kjenner at kroppen er på vei tilbake igjen.

Publisert
  1. Sturla Holm Lægreid
  2. Vintersport
  3. Johannes Thingnes Bø
BT anbefaler

Robert åpner luken ved Ole Bulls plass. Fem meter under bakken venter Bergens undergrunn.

Bli med ned i Bergens undergrunn:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Nå blir det kaldt!

  2. Denne uken satte sykehusene i Bergen koronarekord. Men én gruppe er ikke å finne blant pasientene.

  3. Han tek over leiinga i Bergen Høgre

  4. Ny virusvariant påvist i Storbritannia

  5. Kvalikplassen glapp for bergenserne

  6. – Halve klassen sitter og nyser. Slik kan vi ikke ha det.