Haalands comeback-dobbel sendte Dortmund til topps

(Dortmund – Mainz 3–1) Etter et fem kamper langt skadeavbrekk var Erling Braut Haaland (21) tilbake der han trives best: i målprotokollen.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det var lett for meg, dette (fansen) gir så mye motivasjon og alt handlet om å få kroppen tilbake i forfatning, siden jeg mentalt var klar. Det var hardt arbeid, på en annen måte, sier Haaland til VSports Jan Åge Fjørtoft – etter å ha blitt avbrutt av ekstatiske hjemmefansen i «den gule veggen».

Nordmannen var tilbake fra start etter å ha gått glipp av tre Dortmund-kamper, samt Norges viktige VM-kvalifiseringskamper mot Tyrkia og Montenegro, grunnet en muskelskade.

Et hjørnespark tidlig i andre omgang endte hos nordmannen, som forsøkte å dempe ballen forbi Silvan Widmer – som berørte ballen med armen. Etter litt om og men, endte dommer Daniel Schlager opp med å peke på straffemerket etter en VAR-sjekk.

– Helt ærlig fokuserte jeg på å være til stede og score, det er en fantastisk følelse og jeg elsker det, sier Haaland til VSport om hva han tenkte der og da.

Straffen var midt i mål, målvakt Robin Zentner var akkurat for svak i lanken til å holde den ute og nordmannen kunne feire comebackscoring foran 60 000.

IKKE FAKE: Erling Braut Haaland vekker oppsikt i sosiale medier med en video det i avisen BILD spekuleres i kan være manipulert, men målene mot Mainz var så ekte som du får dem. Her feirer han 2–0.

Haaland-dobbel

Dermed sendte han Dortmund opp i 2–0, etter at Marco Reus banket inn kampens første med en virkelig kanon før tre minutter var spilt.

Jonathan Burkardt utnyttet svakt forsvarsspill hos vertene og reduserte med få minutter igjen, men det ble for lite, for sent.

Like før slutt punkterte Haaland nemlig med sin andre scoring for kampen, sin 70. Dortmund-scoring på 68 kamper totalt, da Jude Bellingham vant ballen høyt i banen og spilte nordmannen alene gjennom.

– Først og fremst fantastisk av Jude, for en fantastisk spiller han er. Jeg bommet én i første omgang, da hadde jeg for mye tid, men jeg forsøkte å gjøre det samme igjen. En fantastisk følelse, sier Haaland til VSport.

HEY JUDE: Erling Braut Haaland lar sine følelser komme til uttrykk overfor servitør Jude Bellingham etter 3–1. Mats Hummels (svart jakke) og Thorgan Hazard (bak, til venstre) deler øyeblikket.

– Hinsides

I åtte kamper på rad for klubb- og landslag har unge Haaland scoret, i denne perioden har han 13 mål.

– Det er hinsides all fornuft, sier VSports ekspertkommentator Lars Tjærnås etter 3–1-scoringen.

Dortmund låner tabelltoppen før Bayer Leverkusen og Bayern München møtes til toppkamp søndag kveld.

PS! Jens Petter Hauge spilte hele kampen da Frankfurt tapte 1–2 for Hertha Berlin.

WHOLE LOTTA LOVE: Marco Reus er i form om dagen og banket Dortmund i ledelsen på kampens første sjanse.
Publisert: