Berg skadet mot Godset: - Noe som knakk i kneet

DRAMMEN (VG) (SIF-Bodø/Glimt 1–1) Bodø/Glimt opplevde et lite mareritt borte mot Strømsgodset: Først ble lagkaptein Patrick Berg (23) kneskadet. Deretter avga gultrøyene to poeng i gullkampen mot Molde.

 • Joachim Baardsen, VG
 • Bjørn S. Delebekk (foto), VG
Publisert Publisert

Det skjer bare tre dager før den regjerende seriemesteren fra Nord-Norge møter Molde til en form for seriefinale på Aker Stadion. Der kan Glimt bli nødt til å klare seg uten Patrick Berg som måtte forlate banen etter bare 25 minutter.

Trener Kjetil Knutsen forteller at flere spillere var usikre før kampen på grunn av sykdom, blant dem Berg. Om skaden til midtbanejuvelen sier han at omfanget er uavklart.

– Det var noe som «knakk» litt inne i kneet. Han kunne ikke fortsette. Han må ta bilde og så får vi sjekke ut hva det er, sier Knutsen til VG.

Berg kom gående rolig med en skinne rundt kneet etter kampen. Han var ikke tilgjengelig for intervju, men opplyste til VG at «det går fint» på vei ut Marienlyst.

Her kan du se Berg forlate Drammen og høre siste nytt om kneet hans:

Tok ledelsen

Det startet bra med en verdensklassescoring av Ola Solbakken (23), men i andre omgang utlignet Kreshnik Krasniqi (20) for Strømsgodset – via foten til Glimt-stopper Brede Moe (29).

– Det kjennes veldig deilig. Det er en stor eufori. Jeg har litt overtenning og feirer litt overalt, egentlig. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Det var ekstremt deilig. Jeg er stolt, sier Krasniqi til VG i dette intervjuet:

Amahl Pellegrino misbrukte tilsynelatende en gigantisk sjanse på stillingen 1–0 til Glimt, men forteller etter kampen at det var en strålende takling fra Godset-stopper Ari Leifsson som hindret scoring.

– Det er surt å ikke sitte igjen med tre poeng. Vi klarer ikke helt å drepe matchen. Vi sprudler ikke, men vi har nok av sjanser til å score to og tre mål. Det er litt kjipt, sier Pellegrino til VG.

1–1 og uavgjort bidro til at gultrøyenes ledelse på toppen av tabellen krymper fra tre til ett poeng på Molde.

– Når vi leder 1–0 og egentlig har kontroll på kampen, så er det leit å gi det fra seg, sier Glimt-trener Knutsen.

– At de får et mål er ikke så overraskende, for vi dreper ikke kampen som vi kunne i det hele tatt, supplerer Solbakken overfor VG.

Ikke på topp

I fjor ble Bodø/Glimt tidenes mest overlegne seriemester i Norge med 19 poengs margin ned til sølvlaget, som var Molde. Ingen har heller noen gang tatt flere enn de 81 poengene gultrøyene fra Nord-Norge plukket i løpet av 2020.

Glimt slo også en rekke andre rekorder i sesongen hvor de vant 26 av 30 kamper og scoret makeløse 103 mål totalt.

Det sies at det vanskeligste i idrett er å gjenskape slike prestasjoner, men trener Kjetil Knutsens menn har i stor grad lyktes med det. Noe 6–1-seieren over Roma var et nytt eksempel på.

Men mot Strømsgodset kom Glimt aldri opp på sitt sedvanlig høye nivå, hverken intensitets- eller kvalitetsmessig. Bare glimtvis fikk laget vist hva som bor i dem.

Etter matchen ga trener Knutsen sin vurdering - og bekreftet at Glimt sliter med skade og sykdom før Molde-kampen:

Seriefinale for tur

Før reisen til Molde leder Bodø/Glimt nå med bare ett poeng. Etter det nært forestående oppgjøret på Aker Stadion gjenstår seks runder. Søndag satt Molde-trener Erling Moe på tribunen og gliste da Godset utlignet til 1–1.

Han konstaterte at de fikk noe uventet hjelp av drammenserne, og at Glimt kan måtte bli nødt til å klare seg uten viktige Berg om tre dager.

– Jeg forstår at han gliser. Erling har godt humør, sier Knutsen og smiler selv.

Han er allerede klar for storkampen.

NÆRE: Pellegrino scoret nesten mot gamleklubben.
Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Bodø/Glimt
 4. Kjetil Knutsen
 5. Patrick Berg
BT anbefaler

Dere må love meg ikke å google, sa legen til foreldrene

Lykke (13) er den eneste med sykdommen i Norge.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. MC-ulykke på Voss: – Fremstår som alvorlig

 2. Se de fantastiske bildene av fyrverkeriet

 3. Da sjefen fikk en telefon, trodde han det bare var tull

 4. – Jeg er ufør, og jeg er ferdig med å skamme meg

 5. Før så de ikke vitsen med å gå i tog. – Nå er det dessverre blitt mange flere ukrainere i Bergen.

 6. Oppunder 300 politi­oppdrag: – Det har vært særdeles travelt