Spansk avis: Ødegaard-effekten er negativ

Martin Ødegaard har gjort Real Madrid Castilla dårligere, og hans ankomst har ført til murring i garderoben, skriver den spanske sportsavisen Diario AS onsdag.

ØDEGAARD-KRITIKK: Den spanske sportsavisen AS kommer i dag med kritikk av Martin Ødegaards innvirkning på Castilla.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den ledende sportsavisen Marca har sendt en journalist til Norges landslagssamling i Marbella og har hatt flere positive reportasjer om Real Madrids 16-årige «perle». Samtidig bruker den andre store sportsavisen i Madrid harde ord om nordmannen.

— Ødegaard-effekten har vært mer skadelig enn gunstig for Castilla, hevder avisen og viser til at laget har vunnet bare en kamp siden Ødegaard debuterte. De fire siste er tapt, og laget har falt fra 1.- til 7.-plass i Segunda B (nivå tre).

Les også

Folkets lag: Bør Martin Ødegaard starte mot Kroatia?

— Ødegaard har endret økosystemet i Castilla, fortsetter AS.

— I garderoben liker man ikke hans status som «galactico». Som 16-åring tjener han 1,2 millioner euro (drøyt 10 millioner kroner) i året, og kontrakten hans fastslår at han skal trene fire ganger i uka med førstelaget og delta i førstelagets sesongoppkjøring.

Ryggsekk full av stein

Ifølge Diario AS har dette ført til murring blant de andre spillerne. Avisen skriver at han har endret «tonen» i troppen og peker på at Alvaro Medran, som har vært på banen for førstelaget denne sesongen, ble skjøvet ut for å gjøre plass til Ødegaard.

I en kommentar skriver Tomas Roncero under tittelen «For mye støy og lite fotball» at Ødegaards lønn er som «en ryggsekk full av stein».

— Ødegaard kan bli en stor spiller på mellomlang sikt, skriver han med henvisning til ungguttens mange kvaliteter, men mener at det er blitt for mye blest for tidlig.

— Uten Ødegaard var Zidanes Castilla-lag serieleder, blomstret og gikk for fulle seil. Siden nordmannen kom er det blitt en eneste seier, en rekke tap og foreløpig farvel til opprykk, skriver han.

— Og det ble snakket om at Ødegaard skulle debutere i mesterligaen mot Schalke. Por favor, avslutter han syrlig.

Positivt i Marca

Helt annen er tonen i Marca, som også brukte en helside på Ødegaard onsdag. Heller ikke den avisen hadde snakket med 16-åringen selv, men derimot intervjuet Norges landslags fysiske trener, spanske Jordi Gonzalez, om ham.

Det førte til et positivt oppslag med stort bilde av en smilende Ødegaard sammen med Gonzalez på treningsfeltet i Marbella.

Gonzalez snakker pent både om Ødegaard og om Norges spillestil. (©NTB)

Publisert: