Slik går Branns partoutkortsalg i 1.-divisjon

Billettsjefen håper laget vinner treningskampene...

Foreløpig er nedgangen i partoutkortsalget på 20 prosent fra samme tid i fjor.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Foreløpig er nedgangen i partoutkortsalget på 20 prosent fra samme tid i fjor. Brann har solgt 2 700 partoutkort, noe som er en nedgang på 700 kort sammenlignet med for ett år tilbake. Billettsjef Dag Frode Algerøy har imidlertid et håp om å selge langt flere sesongkort — kanskje så mange som 5 000. Og i Branns budsjettberegninger tror klubben at A-lagets kamp for å rykke tilbake i toppdivisjonen i snitt vil bli fulgt av 9 000 supportere på hver hjemmekamp.

— Dette var som forventet. Jeg hadde en prognose på 2 500 fornyede partoutkort ved årsskfitet, men fasit er 2 700. Altså litt bedre enn antatt, melder Algerøy overfor BT.

Kun 50 mennesker har valgt å benytte den såkalte nedrykksgarantien - altså har de kjøpt partoutkort før nedrykket var et faktum, og forlanger nå kjøpsavtalen opphevet ettersom Brann ble degradert.

- Oppløftende

Totalt sett synes ikke Algerøy nedgangen er ille, divisjonsskiftet tatt i betraktning.

— Det er litt oppløftende. Vi ser en endring i kjøpsmønsteret av partoutkort, folk venter lenger med å ta beslutningen nå enn for noen år siden. Salget påvirkes også av at vi nå har flere ståfelt som er gjort om fra sitteplasser, der det er god kapasitet og ikke nødvendig å kjøpe med en gang, sier han.

Klubben ser ut til å ville budsjettere med 4 500 solgte partoutkort. Dette er selvsagt unikt i 1.-divisjonssammenheng, men langt lavere enn de 6 700 sesongkortene som ble solgt i fjor.

— Vi tror på en god forsesong og skal i alle fall klare budsjettet på 4 500. Kanskje kommer vi en del høyere enn det også, tror Algerøy.

Branns billettsjef er kjent for å se lyst på livet, og tror også klubben kan få gunstig drahjelp dersom fotballspillerne snart begynner å vinne kamper - selv mot treningsmotstand:

- Er det slik at de mest lojale nå har fornyet, og grunn til å tro at avviket fra fjoråret vil bli større fremover?

— Det vet vi ikke, men tradisjonelt selger vi mange partoutkort utover våren. Vi vet også at gode treningskamper kan utløse sterkt salg, der har vi opplevd før.

Publisert: