To frisparkperler fra Stene da Ranheim seiret borte

32-åringen fortsatte med å vise superform for et opprykksjagende Ranheim.

  • Eirik Grønning
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

STRØMMEN — RANHEIM 2-4

Åtte seriekamper og null scoringer var fasiten for Robert Stene før årets første seriemål kom hjemme mot Strømmen i mai. Siden har Ranheim-spissen vært 1.divisjons giftigste spiller – nå står han med 17 scoringer på de 20 neste kampene.

Det inkluderer to fantastiske frisparkscoringer da Ranheim seiret mot nettopp Strømmen – og forlenget opprykksdrømmen når to kamper gjenstår i 1.divisjon.

Den viktige utligningen til 1-1 duppet ned i hjørnet før Stene avsluttet scoringsballet med å sette inn 4-2 helt oppe i krysset. Plusser man på Kristian Rømo Skille og Are Tronseth viktige scoringer til 2-1 og 3-1, finner man hovedinngrediensene til hvorfor fortsatte ferden mot en kvalifiseringsplass i 1.divisjon.

Nær drømmescoring

Ranheim startet kampen best og kunne vært i ledelsen allerede i åpningsminuttene. Jørgen Olsen Øveraas fikk god tid til å prikke Mads Reginiussen med innlegget, mens sistnevnte forsøkte seg på et akkrobatisk brassespark.

Finnmarkingen, som brukte samme teknikk for å score årets (annullerte) mål på Ranheim, var svært nær nytt drømmetreff. Men dessverre for Ranheim endte ballen halvannen meter til side for mål.

Halvannen meter til side var også stikkordet for Ranheim neste mulighet. En høy bakromspasning skapte kaos i Strømmen-forsvaret. Keeper Simon Thomas og kaptein Steinar Strømnes nølte, det gjorde ikke Robert Stene.

Ranheims toppscorer fikk akkurat tåa på ballen i duell med Strømmen-duoen, men ballen gikk like utenfor mål.

Scoring annullert – så kom smellen

Strømmen spilte seg mer inn i kampen etter Ranheim-dominansen i åpningen, men det var bortelaget som var klart farligst. Midtveis i 1. omgang hadde Ranheim sågar enn ball i nettet, men Magnus Blakstad ble avblåst for å ha brukt ulovlige midler for å slå Pål Steffen Andresen i duellen da han ekspederte et hjørnespark i korthjørnet.

Ranheim klarte ikke å utnytte et spillemessig overtak og da skjedde det som ofte skjer i fotball – motstanderen scoret på sin aller første farlighet.

Ranheim-keeper Even Barlis første virkelige aksjon i kampen var å ta ballen ut av nettet. Et korridor-frispark fra Strømmen endte på hodet til Steinar Strømnes. Hjemmelagets kaptein knuste Jørgen Øveraas Olsen og stanget hjemmelaget i ledelsen.

Frisparkperle av Stene

Dermed gikk det mot en noe flatterende hjemmeledelse til pause, men Robert Stene ville det annerledes. Ranheim-spissen slet med å komme til sin rett med mange dueller i banespillet, men frispark fra 20 meter passer som hånd i hanske.

32-åringen fant et lite hull i muren og skrudde ballen helt ned i hjørnet til 1-1, like før lagene gikk til pause.

Strømmen fikk en liten revitalisering etter hvilen og Eirik Schulze var millimetere fra å gjenerobre ledelsen for hjemmelaget. Langskuddet fra 30 meter gikk i perfekt bue over Ranheim-keeper Barli, men smalt i tverrliggeren – bortelaget kunne dermed prise seg lykkelig over å unngå ny kalddusj.

To kjappe scoringer

Isteden smalt det i den andre enden. Ballen hadde knapt rukket å være utenfor banen etter tverrleggerskuddet fra Strømmen til Kristian Rømo Skille satte inn 2-1 for Ranheim. Kantspilleren fikk det rommet han trengte for å nærmest spassere 30 meter gjennom Strømmen-forsvaret før han bredsidet ballen i hjørnet.

Det samme kan ikke sies om Are Tronseths avslutning like etter. For etter et hjørnespark falt ballen ned til midtstopperen. Ranheim-kapteinen viste prov på hvorfor han var spiss i yngre dager og hamret ballen i krysset fra elleve meter.

Det gjorde at det sto 3-1 til Ranheim etter fem svært innholdsrike minutter.

Ny perle fra Stene

Hjemmelaget reduserte til 2-3 da Martin Ramsland fikk fritt spillerom på bakre stolpe. Det ga et visst håp om poeng for Strømmen, men Ranheims toppscorer satte en effektiv stopper for det. Da Daniel Kvandes frisparkforsøk tidligere i omgangen snittet stolpen, var det nok en gang Stenes tur til å prøve seg.

Stene viste sin unge lagkamerat hvordan det skulle gjøres da han regelrett limet ballen i krysset. Var det første frisparkmålet småpent, var dette rett og slett utsøkt. Det var Stenes 17. scoring for sesongen – noe som gjorde ham til delt toppscorer i 1.divisjon før Sandnes Ulfs Pontus Engblom fikk sjansen mot Levanger senere på kvelden.

Med det innehar Ranheim én av de fire kvalifiseringsplassene uansett resultater i de andre kampene. To kamper gjenstår: Bryne hjemme i neste før tabellnabo Sandnes Ulf på bortebane i siste serierunde.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Strømmen IF
  3. Ranheim IL

Les mer om dette temaet

  1. Disse elleve skal sikre gullet for RBK

  2. Trondheims-Ørn har bare vunnet én av de siste åtte kampene

BT anbefaler

Grete og Lars måtte sove på flyplassen i natt

Innstilte flyruter, timelange flyplasskøer og passmangel – her får du siste nytt om reisesommeren 2022.

LES SAKEN