- Det er nesten mer enn en cupfinale for dem

Rikard Norling mener Brann må håndtere en krig på bortebane.

BAKOVESVEIS: Rikard Norling og Brann har møtt ekstra motiverte og entusiastiske lag på bortebane. Nå mener Brann-treneren at spillerne må gå i krigen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Uansett hvor Brann-laget reiser i år, så blir de møtt av ekstremt tente lag. Alle vil vise seg mot Brann, og det får Rikard Norling til å mene at det er større forskjeller på hjemmekampene og bortekampene i 1. divisjon enn på nivået over.

— Borte må vi håndtere en attityd. Hjemme må vi håndtere lagenes kvalitet, mener han.

- Alle pølser er varme

Det svenske ordet attityd betyr en blanding av holdninger, innstilling, sisu og fandenivolskhet. Han mener altså at mens Brann hjemme møter lag som viser frem sine reelle kvaliteter, møter man borte en ekstradimensjon.

— Vi har hatt tre vanskelige bortekamper. Det ville ikke bare vært for et eliteserielag å dra til Fredrikstad, Hødd og Jerv og hente med seg ni poeng. Det hadde ikke vært enkelt for et topplag, engang.

Brann håndterte det brukbart i Fredrikstad. De gjorde det definitivt ikke i Ulsteinvik, og de fikk igjen bakoversveis i 1. omgangen i Grimstad. Nå tror han de har lært.

— Men nå er vi der. Nå vet vi det. Det mobiliseres en hundre prosents kraft på bortebane, det er - som alle sier - en cupfinale. Det er nesten mer enn en cupfinale. Man merker det når man går ut av spillerbussen før kamp. Folk har sitt peneste tøy på, alle pølser er varme, det er smekk fullt. Jeg ser ikke på det som noe negativt. Vi skal håndtere det.

- Hvordan skal dere takle å møte den innstillingen?

— Da må vi stå opp mot det, først og fremst ta krigen. Så får vi styre kampene så mye vi klarer, men det første er at vi må matche deres attityd, altså.

Les også

Den nye Brann-sjefen er kritisk til Norlings resultater

— Ikke overraskende

Brann har så langt vunnet sin eneste hjemmekamp. Borte har det blitt to uavgjorte og ett tap. Topplag ønsker å vinne hjemme og ta poeng borte - slik sett er Brann ett poeng bak skjema. Men Azar Karadas innrømmer at det lugger også når man ser bak resultatene.

— Det har ikke sittet slik vi hadde ønsket. Spesielt i de to siste kampene. Fredrikstad var en ok prestasjon, mot Strømmen gjorde vi det nødvendige, men ikke mer. Siden kom tre omganger som ikke var gode.

- Hvorfor åpner dere kampene så svakt?

— Vi må se litt på det, hva vi kan gjøre annerledes for å få en god start på kampene. Vi er klar over at de andre lagene er ekstremt entusiastiske og kommer ut i hundre. Det må vi se litt på, det er jo ikke overraskende. Kanskje vi må stresse ned og stole på egne ferdigheter og holde på ballen, fremfor å bli stresset av motstandernes engasjement.

Stopperspissen var ikke helt heldig med sin involvering da Jerv fikk gjøre 2-0 i Grimstad.

— Jeg ble veldig opptatt av at ballen ikke skal gå mellom meg og keeper. Vi får analysere og se, det er sikkert mye jeg kunne gjort annerledes i den situasjonen.

- Plager presset fra omgivelsene dere?

— Vi har ambisjoner om å rykke opp, da er det naturlig at folk forventer mer av oss. Vi forventer mer av oss selv, også.

Publisert: