Slutter på dagen i Brann - klubben krevde taushet i avtalen

Kenneth Mikkelsen er ferdig i Brann etter fem år og tre trenere.

aasane01.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Kenneth Mikkelsen (43) slutter i Brann med umiddelbar virkning, etter fem år i klubbens trenerapparat.

Det var fra før klart at Mikkelsens kontrakt, som varer ut sesongen, ikke ville bli fornyet. Nå er det avgjort at arbeidsforholdet avsluttes enda tidligere, etter at Brann og Mikkelsen ble enige om en sluttavtale torsdag.

Det var dagen Mikkelsen egentlig skulle vært tilbake på Branns treningsfelt, etter endt pappapermisjon.

Taushetsavtale

Fredag ettermiddag får BT bekreftet at Mikkelsens sluttavtale innebærer en forpliktelse om ikke å si noe om hvorfor arbeidsforholdet avsluttes.

— Det medfører riktighet at Brann ikke ønsket å forlenge avtalen, samtidig som jeg var klar på at jeg ikke ønsket å fortsette. På grunn av taushetsplikt har jeg ingen videre kommentar om dette, sier Mikkelsen til BT.

Rune Soltvedt, sportssjef i Brann, sier følgende om at sluttavtalen er taushetsbelagt:

— Det er en helt ordinær avtale mellom to parter. Jeg vil ikke kommentere innholdet i den.

- Hvorfor har det viktig å legge inn taushet som en del av sluttavtalen?

— Dette er en avtale slik det ofte blir gjort. Det er vanlig i bedriftsverdenen, er det ikke? Det er ikke noe spesielt med avtalen, sier Soltvedt.

- Men det er gjort et bevisst valg der krav om taushet tas med i avtalen?

— Jeg har ingen kommentarer til avtalens innhold. Vi har uttalt oss om at Kenneth slutter, også da det ble kjent i sommer, sier Soltvedt.

Nilsen vil ikke snakke om Mikkelsen

Branns trener, Lars Arne Nilsen, ønsker ikke å uttale seg om at hans gamle assistenttrener nå slutter i Brann. Han henviser til Soltvedt.

LES OGSÅ:

Les også

Brann har allerede 30 millioner på plass for neste år

Under Brann-trening fredag ble Rune Soltvedt, Branns sportssjef, intervjuet om Mikkelsens avgang.

— Det er en personalsak. Nå avslutter vi, og så mye mer er det ikke å si om det, sier Soltvedt.

- Hvorfor kan ingen si noe?

— For oss er det ikke noe annet enn at han gikk ut av kontrakt. Det har vi kommentert før. Så har han vært ute i permisjon frem til nå og avtalt at han ikke kommer tilbake igjen de neste månedene.

LES OGSÅ:

Les også

Azar Karadas er ferdig i Brann etter sesongen

— Det høres ut som dere er blitt enige om ikke å si noe?

— Jaja, det er klart, vi har en avtale, men jeg kan ikke stå her og si noe annet enn det som er fakta. Det er at vi hadde en avtale ut året og den ble ikke fornyet. Nå avsluttes avtalen noen måneder før og han får gode skussmål av oss. Noe mer har vi ikke behov for å kommentere, det blir en avtale mellom oss som arbeidsgiver og ham som arbeidstaker, sier Soltvedt som beskriver Mikkelsen som en ressurs for Brann de fem årene han var i klubben.

Les sak fra juli: Mikkelsens kontrakt forlenges ikke

Hentet av Skarsfjord

Det var Rune Skarsfjord som i sin tid hentet Mikkelsen til Bergen, i 2011. — Jeg synes han er den mest kompetente treneren jeg har jobbet med. Rune er dyktig, men jobbet under vanskelige forhold i Brann. Det var enorme forventninger som skulle tilfredsstilles, samtidig som Brann solgte unna. Vi fikk opp spennende unge spillere i denne perioden, sier Mikkelsen om det samarbeidet.

Slik er det ikke nå, mener han.

— Hvor er de unge talentene nå? Fredrik Haugen, Kasper Skaanes og Kristoffer Barmen var spillere som ble tatt opp av Rune Skarsfjord, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ:

Les også

Brann-trenerens forslag skaper oppgitt latter

Etter at Skarsfjord gikk av som Brann-trener, ble Mikkelsen værende i klubben. Han hadde en perifer rolle i teamet til Rikard Norling, med spesielt ansvar for de unge spillerne i Brann-stallen.

— Rikard er en dyktig trener, men i Brann fungerte det ikke. Jeg har ikke noe vondt å si om ham eller Rune, sier Mikkelsen.

- Rollen din rundt A-laget var mindre sentral under Norling?

— Rikard ville har inn en egen fysisk trener (Simon Hollyhead), og en assistenttrener med toppspillererfaring (Hassan El Fakiri), fordi han manglet dette selv. Det var han tidlig tydelig på. Da ble jeg tilbudt en jobb som spillerutvikler, som jeg takket ja til. Det var givende å få jobbe tett med talenter som Emil Hansson og Håkon Lorentzen.

Fra mai i fjor har Mikkelsen jobbet under Lars Arne Nilsen. I første omgang i en rolle som fysisk trener, på et felt Nilsen valgte å forsterke med Manu Torres før sesongen. Onsdag denne uken avslørte BT at Helge Haugen kommer inn som erstatter for Mikkelsen i trenergruppen fra nyttår.

— Jeg hadde aldri vært ren fysisk trener før, men ble det under ham. Jeg er veldig fornøyd med det vi har fått til på feltet. Styrke- og kondisjonstreningen er blitt strukturert og vi har hatt få skader. Jeg tror folk ser at det er store forskjeller fra da vi ble løpt i senk av Sogndal og tapte 0-4 frem til i dag, sier Mikkelsen, som spesielt trekker frem Brann-fysio Gregor Monsen som en viktig samarbeidspartner.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk