Slik svarer Brann på Vindheims Malmö-flørt

— Vi har ikke behov for å selge, sier Branns sportssjef. Andreas Vindheims agent kontrer med at en forlengelse av kontrakten ikke er tema.

VIL IKKE SELGE VINDHEIM: Branns midlertidige sportssjef, Rune Soltvedt.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Malmö har kommet med et bud på 1,5 millioner kroner for Branns Andreas Vindheim og før helgen uttalte Vindheim selv til avisen Sydsvenskan at det ville vært et fint steg i karrieren hans å gå til de svenske seriemestrene.

Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt vil ikke bekrefte svenskenes bud, men han er tydelig på at Brann ikke ønsker å selge Vindheim.

— Vi har ikke behov for å selge Andreas. Han er på U21-landslaget, er av mange sett på som en fremtidig A-landslagsspiller og er et produkt av vår egen ungdomsavdeling.

- Så dere selger ham ikke?

— Da skal det betales godt for ham. Vi kan ikke gi ham vekk. Andreas har en markedspris. Vi er så klart i en vanskelig situasjon økonomisk, men vi kan ikke selge ham for la oss si 30 prosent av markedspris av den grunn. Uten å si for mye om det - Andreas er ikke akkurat lønnsledende hos oss, heller.

- Ikke press

Etter det BT har grunn til å tro er Brann og Malmö i forhandlinger om salg av spilleren. Men skåningenes utspill på 1,5 millioner kroner er blankt avfeid. Brann vil ha mer enn det dobbelte for spilleren. Og de ønsker ikke å få Malmö-stopperen Johan Hammar i retur, slik det har vært spekulert i.

- La Vindheim press på dere da han uttalte til en svensk avis at han vil til Malmö?

— Nei, jeg føler ikke det. Akkurat nå er situasjonen at det er vi som bestemmer, Andreas har to år igjen av kontrakten sin.

- Dere er i førersetet?

— Ja, vi har ikke behov for å selge ham. Det vet han om.

Les også

Doddo: - I min ideelle verden sitter Samnøy i Brann-styret

Brann har derimot behov for å forlenge kontrakten til Vindheim, som går ut ved årsslutt i 2016. Rune Soltvedt har tidligere i BA ytret ønske om å forlenge denne avtalen. Spillerens agent avfeier dette initiativet nå.

— Det er selvsagt ikke et tema å diskutere noen forlengelse av kontrakten når det nå foreligger et tilbud fra en av Skandinavias største klubber - en klubb som også i år skal i Mesterliga-kvalifisering, sier agent Stig Lillejord.

- Må innse at de er i 1. divisjon

Agenten påpeker at Soltvedt tidligere har uttalt at Brann ikke ønsker å stille seg i veien for ambisiøse spillere som vil videre til større klubber.

— Jeg forstår selvsagt at Brann ikke kan akseptere skambud på sine spillere. Men Brann må innse at de er en 1. divisjonsklubb. De må også se i øynene at kontraktslengden til Andreas minker for hver måned som går, og at det samme da skjer med prisen på spilleren.

- Har dere mottatt et tilbud om ny kontrakt for Vindheim?

— Nei, det har vi ikke.

Publisert: