Bare én av konkurrentene tviler på Brann-opprykk

Han er til og med bergenser.

JUBEL I ÅR?: Blir det opprykksfest og scener som dette mot slutten av årets sesong for Brann. Det tror de aller fleste av konkurrentene i 1. divisjon.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Før seriestarten andre påskedag har Bergens Tidende spurt trenere eller kapteiner hos samtlige av Branns motstandere i 1. divisjon om hvilke lag de tror rykker opp. Dersom det hadde vært forhåndstipsene som avgjorde, kunne Brann sprettet opprykkssjampanjen allerede. Blant de 15 konkurrentene er det én som ikke vil uttale seg, mens 13 er enige om at Brann går opp igjen.

Les også

Brann-fysio rev av brystmuskelen: - Sånn går det når man skal showe litt ekstra

— At Brann rykker opp, bør være selvsagt. De har et mannskap som holder eliteserienivå, mener Bryne-trener Gaute Larsen.

- Hører ikke hjemme i 1. divisjon

Strømmen-trener Espen Olsen er like bombastisk.

— Det burde ikke finnes en mulighet for at Brann ikke skal rykke opp igjen på første forsøk. Så lenge de er klare over hva som møter dem i 1. divisjon, at det er litt mer tut og kjør enn i eliteserien, klarer de det, fastslår Olsen.

Les også

Her er laget Norling drillet skjærtorsdag

— Brann hører ikke hjemme der de er nå. De har både midler og spillere til å gå rett opp igjen, samtykker Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes.

Også Kristiansund-trener Christian Michelsen er sikker.

— Hele klubben er mye større enn oss andre. Alt ligger til rette for at det bare er midlertidig med Brann i 1. divisjon, sier Michelsen.

Solli skeptisk

Og slik fortsetter det. Den ene etter den andre tar det nærmest for gitt at Brann er et eliteserielag i 2016. Bortsett fra én tviler ved navn Aleksander Solli. Han er kaptein for Hønefoss, og dessuten bergenser. Solli svarer slik på spørsmål om hvilke lag han tror rykker opp.

— Sogndal og Sandnes Ulf. De kommer begge fra eliteserien med de ressursene og spillerstallene det fører med seg, og de har vist tidligere at de har det som skal til, sier Solli, før han tar en liten tenkepause.

Les også

Se Ballspark: Slik spår BT 1.-divisjon

— Så kan man jo selvsagt peke på at det samme gjelder Brann. Men der har det vært veldig turbulent i en lang periode, og spillerne er ikke inne i en flyt i det hele tatt. Det har vært intriger, og ennå er det ikke klart hvordan ting skal fungere oppe på Stadion, sier Solli, og viser til bråket rundt styrevalget.

- Kvalitet i hver lagdel

— Spørsmålet er hvordan spillergruppen klarer å stenge den uroen ute. Greier de det, og får selvtilliten tilbake gjennom noen seirer i starten, kan det hele plutselig gå veldig greit for Brann. Men pr. i dag vil jeg tippe at de ender opp i kampen om kvalikplass.

Dermed er Solli på linje med resten av Bergens befolkning. Som BT skrev forrige uke, viser en undersøkelse at kun tre av ti bergensere tror Brann rykker direkte opp igjen.

Les også

Folket tror Brann forblir i 1. divisjon

— Jeg tror den undersøkelsen er et resultat av at skuffelsen blant bergenserne henger veldig igjen etter fjoråret. Men hvis du ser på hvordan Brann har hentet spillere den siste tiden, med Bismar Acosta og Alejandro Castro som kom fra Start, er det ting vi andre i ligaen bare kan drømme om. Fra bakerste mann og gjennom hver lagdel har Brann spillere med erfaring og kvalitet, og i tillegg har de bredde i stallen, sier Gaute Larsen.

I november får vi vite hvem som hadde rett – Solli og de pessimistiske bergenserne, eller Larsen og resten av 1. divisjon.

Publisert: