Gråtkvalt Scheie: - Jeg står i takknemlighetsgjeld

NRKs legendariske sportskommentator takket for seg etter hopprennet i Planica søndag.

Publisert Publisert

Arne Scheie kommenterte sitt siste hopprenn søndag. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Tidligere i vinter ble det klart at årets hoppsesong ble den siste for Arne Scheie. I 42 år har den folkekjære NRK-kommentatoren dekket idrett, da først og fremst fotball og hopp, for kanalen. Søndag var det duket for 70-åringens siste hopprenn.

Etter å ha sett Anders Bardal få blomster for sin 3.-plass, var det duket for å si farvel for stemmen alle kjenner. Og det var en tydelig rørt kommentator som takket for seg etter en lang karriere i kommentatorboksen.

— Du Arne. Takk for de 13 siste årene i boksen. Det har vært en glede å reise rundt sammen med deg og å kommentere i alle disse år, innledet ekspertkommentator Espen Bredesen, før Scheie selv tok ordet.

— Takk til deg, Espen, svarte Scheie, før han gikk over til å takke for alle minnene han har fra idrettsarenaer verden over.

«Til alle seere vil jeg igjen si tusen takk for nok en hoppsesong med NRK. Det har alltid vært et stort privilegium å få kommentere hopp i NRK. Jeg står i takknemlighetsgjeld til alle for at jeg i 42 sesonger har fått anledning til å formidle prestasjoner, dramatikk og spenning fra denne idretten. Nå er det slutt. Jeg takker for fantastiske minner. Jeg blir rørt, og for siste gang setter jeg over til Oslo. Vær så god, Oslo» , avsluttet den folkekjære kommentatoren i Planica.

Etter at Scheie hadde takket for seg ble det satt over til Holmenkollen, hvor programleder Dag Erik Pedersen og ekspert Liv Grete Skjelbred skal følge avslutningen i skiskyting. De to kollegaene var også rørt over å ha hørt Scheie si farvel.

— Vi stod med tårer i øynene, og det er jeg sikker på at mange av dere hjemme også har, sa Pedersen.

— Ja, det har alltid vært så kjekt å følge Arne helt fra man var bitteliten jente og helt opp til disse vinterdagene, fulgte Skjelbred opp.

Scheie blir nå pensjonist. Men han gir seg ikke helt med sitt engasjement for norsk idrett. For samtidig skal han jobbe for Norsk Tipping. Han har også kontrakt med NRK ut året, slik at det er høyst sannsynlig at han dukker opp på skjermen igjen i løpet av året. Men tiden som kommentator er nå helt over for Scheie.

Publisert

Les mer om dette temaet