Folk flokker til Branns 1.-divisjonsfarvel - håper på rekord

Mer enn 12.500 billetter er borte til Branns sesongavslutning.

RØD FEST: Brann har rykket opp, men selv om spenningen er borte flokker folk til avslutningskampen av sesongen. Den spilles klokken 13 mot Hødd.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Forhåpentlig blir dette den siste kampen i 1. divisjon på veldig mange år, sier supporterleder Roger Lillebøe-Hansen.

*Brann har rykket opp, men ingen har bøttet inn mål i år. Les om det her!

Når opprykksklare Brann tar imot Hødd på Stadion søndag klokken 13, er han og mange tusen andre på tribunene. Billettsalget går overraskende bra. Fredag morgen var 12.500 av dem brote.

— Jeg er så miljøskadet at jeg synes alle bergensere bør stå i kø for å gå på Stadion, men så klart er det gøt at det blir mye folk på søndag. Det er viktig for en klubb som trenger hver krone de kan få, sier Lillebøe-Hansen.

*Her kan du sjekke hvordan Brann planlegger vinteren.

Kan slå Aalesund-rekord

Han og Bataljonen mobiliserer til «rød dag» på tribunene, og alle med Brann-hjerte oppfordres til å grave frem effekter i klubbens farge. Lillebøe-Hansen kaller det en fest. Opprykket skal feires, Brann-legenden Erlend Hanstveit skal takkes av. Som bonus kan Brann klare et tilskuersnitt på over 10.000 i år.

Da må 15.000 billetter selges. En morsom bieffekt, som BAs Brann-blogger Aleksander Osdal har påpekt,er at det kan gjøre Brann til Norges nest største publikumslag i år - uansett divisjon.

— Kommer det 15.000 slår vi også Aalesunds gamle rekord for tilskuersnitt i 1. divisjon. Å takke av i 1. divisjon med 15.000 på plass, ville vært et eventyr, sier salgssjef i Brann, Dag Frode Algerøy.

Han tar Branns oppslutning på nivå to ikke lar seg overgå med det første.

— Da må det nok, gud forby, være vi selv som gjør det, flirer han.

Har du fått med deg hva Norling-assistenten gjør på nå? Finn det ut her.

Sjefen er overrasket

— Har interessen for den siste kampen overrasket deg?

— Ja. I mitt hode har jeg tenkt at denne kampen måtte bety noe for å selge så bra. All ære til supporterne for at jeg tok feil. De stiller opp i tykt og tynt, og gudene skal vite at det var mye tynt i vår, sier Algerøy.

En av årsakene til det gode billettallet, to og en halv salgsdag før avspark, er Branns tradisjon for å invitere breddefotballen på sesongavslutning. I og med det tidlige avsparket, klokken 13, har oppslutningen fra klubbene i regionen vært spesielt god. Tett på 2000 billetter går til dette.

Doddo ser fremover mot eliteserien. Er du enig med ham? -Vil åpenbart ikke tilhøre toppsjiktet.

Branns daglige leder, Vibeke Johannesen, vedgår at klubben ligger noe bak tilskuerbudsjettet økonomisk - selv om det har vært bra med folk gjennom året.

— Vi ligger an til å havne litt bak, grunnet lav snittpris på billettene ved en del av kampene. Det er en oppsummering vi må ta etter søndagens kamp, sier Johannesen.

På den annen side vil Brann overgå det budsjetterte tilskuersnittet, som for 2015 var på 9.550. Da det kom ut, ble det sett på som optimistisk av mange.

— Jeg tenkte det var realistisk, ikke minst fordi vi har en 16. mai-kamp som er nesten fullsatt uansett, og som trekker snittet opp. Det så fælt ut 31. mai, men når vi har kjempet om opprykk har vi sett at dette var oppnåelig, sier Algerøy.

Publisert: