Åsane snudde 0–3 til 6–3 foran Kygo

— Det så stygt ut! smiler verdensstjernen etter dramaet på Lysekloster.

Stjernebesøk: Kygo var på plass under cupdramaet på Lysekloster.
Publisert: Publisert:
Les også

Alle eliteserielagene videre: Vi fulgte andre runde i cupen

icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Lysekloster – Åsane 3–6 e.e.o.

LYSEKLOSTER: Cupkampen mellom Lysekloster og Åsane onsdag kveld hadde det meste. Et hjemmelag som alle trodde hadde detonert en liten cupbombe, et bortelag som slo tilbake på en fantastisk måte og en superstjerne som fulgte det hele sammen med hoppende unger og vaffelspisende ildsjeler.

Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har gode venner på begge lag, men røper at han ønsket Åsane videre til neste runde.

— Jeg må nesten holde med Åsane på grunn av kompisen min (høyreback Mads Songve, red.anm.). Det så stygt ut på 0-3! sier Kygo.

Tremålsledelse

— Han stilte smilende opp når andre tilskuere kom bort og spurte om å få ta bilde med ham, men Fana-karen fikk også fulgt dramatikken på kunstgresset. For første gang i historien var det ferske 2. divisjonslaget Lysekloster i andre runde i cupen, og lenge så det ut som om de skulle ta seg enda et steg videre. Lysekloster laget 3–0 etter 71 minutter, og Åsane hadde knapt hatt en sjanse i andre omgang.

— De første 75 minuttene var en dårlig opplevelse. Men jeg tenkte på Liverpool på 0–3. At vi snudde til 6–3 på til sammen 45 minutter, er for meg det viktigste. Man kan vinkle på at vi slipper inn tre mål, men det som teller i cupen er å gå videre, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

Gode bytter

Han byttet inn Geir André Herrem, Kristoffer Nesse Stephensen og Vegard Leikvoll Moberg i andre omgang. Den trioen skal ha mye av æren for at Åsane greide å snu kampen. I det 90. minutt satte Herrem inn 3-3, og da samme mann laget 4–3 og 5–3 i første ekstraomgang, var kampen avgjort. Premien ble besøk av Kygo i garderoben.

— Det er utrolig kjekt, og det viser hvor jordnær han er. Nå har han vært og besøkt Martin Ødegaard i Madrid, han traff Juan Mata på Old Trafford forrige uke, og nå tok han turen for å se Lysekloster-Åsane. Det er jevn stigning, flirer Mads Songve, som selv steppet inn som gitarist da Kygo spilte under X Games i USA i vinter.

Les også

Molde ble tidvis utspilt av Grorud - gikk videre med et nødskrik

Hyller moralen

Han innrømmer at det så svart ut på 0–3. — Mange andre hadde nok gikk opp på det tidspunktet, men vi viste enorm vilje og moral, sier Songve.

Lyseklosters andre målscorer, Tommy Gaustad, skulle gjerne slått ut tidligere lagkamerater i Åsane.

— Det er veldig bittert. Men Åsane traff veldig godt på byttene sine og trøkket oss bakover. Etter hvert ble vi trøtte, og da viste divisjonsforskjellen seg, sier Gaustad.

I føringen: Lysekloster ledet 3–0 og så ut til å ha full kontroll på avansementet. Foto: Rune Sævig

Men også helt i starten var Åsane det førende laget og de spilte seg flere ganger fint frem på høyresiden. Både Marcus Stueland og Joachim Soltvedt fikk gode sjanser inne i sekstenmeteren, uten at noen av dem overlistet Lysekloster-keeper Ole Kristian Olsen. Også hjemmelaget fikk en stor sjanse etter pent spill i innledningen. Tommy Gaustad traff godt på volley, men ballen gikk i tverrligger og over.Lysekloster kom stadig bedre med, og etter 39 minutter slo venstreback Aleksander Andersen inn til Hans-Christian Nysæther. Fra ti meter plasserte Nysæther ballen via tverrligger og helt opp i vinkelen, fullstendig utakbart for Andreas Søreide.

Derimot må Åsane-målvakten dele skylden med Jahn-Ove Wiik for det andre baklengsmålet. Begge misset på en i utgangspunktet ufarlig pasning fra Christer Olsen, slik at Gaustad kunne plukke opp ballen og trille den i åpent mål. Da var det spilt i 51 minutter, og Lysekloster hadde plutselig et fast grep om billetten til tredje runde.

Supercomeback

Den traumatiske Åsane-perioden var ikke over med det. Etter 71 minutter tok Lysekloster-innbytter Ståle Steen Sæthre ballen med seg og klinket til fra rundt 30 meter. Ballen gikk i mål, og det så ut som om Åsane var ute av cupen.

Men så lett ga ikke de oransje seg. Innbytter Kristoffer Nesse Stephensen stanget først inn 1-3, før han serverte til Soltvedt som satte inn 2–3. Åsane fortsatte sluttspurten, og i det 90. minutt kom utlikningen da Geir André Herrem kombinerte fint med Soltvedt og førstnevnte lurte ballen i mål. I ekstraomgangene var Åsane laget med klart mest krefter igjen. Herrems dobbel ble etterfulgt av at Joakim Hammersland avsluttet kvelden med 6–3 på tampen.

Publisert: