Alt du trenger å vite om når veiene i Bergen åpner igjen

– Folk vil møte på stengninger også mandag, sier VMs kommunikasjonssjef.

Sykkel-VM har dominert trafikkbildet i Bergen og omegn den siste uken. Tor Hovik

Sykkel-VM er over, men det vil ta tid å rigge ned alt som er satt opp av veisperringer, gjerder og diverse fasiliteter rundt omkring i byen.

– Vi ber folk om å være tålmodige en stund til. Det er det viktig for oss å si, sier Torill Berle Schalck, kommunikasjonssjef for VM 2017.

I VM-uken har alle innfarts- og utfartsårene rundt Bergen vært påvirket og mer eller mindre stengt ned. Allerede søndag kveld begynner arbeidet med å åpne opp igjen.

Les også

Her mister Kristoff VM-gullet på målfoto: – Jeg er irritert på meg selv

Les også

Slik blir Bergen-VM hengt ut i dansk storavis

– Vi har 100 personer som går i gang med å rigge ned igjen ganske umiddelbart, sier Schalck.

– Når vi alt være tilbake til det normale?

– Tirsdag klokken fem om morgenen vil Christies gate åpne opp igjen. Da skal ting være som vanlig igjen, sier Schalck.

Les også

Kristoffer Skjerping: – Smilemuskelen er ganske gåen nå

E39 med redusert kapasitet

Bergen kommune har sendt ut en pressemelding søndag der de informerer om alle detaljer i opprydningen etter VM når det gjelder veier.

Der kommer det frem at det meste vil være som normalt mandag morgen. E39 vil ha redusert kapasitet frem til tirsdag. Og Christies gate er altså stengt til da.

Her er detaljene i pressemeldingen:

* Søndag

Veiene: Stengt langs sykkelløypene mellom klokken 8.30-19.

Kollektivtrafikk: Ekstratilbudet med 32 shuttlebusser avsluttes på søndag.

* Mandag

Veiene: Fra klokken 5 åpner Småstrandgaten og Lars Hilles gate for normal bil- og MC-trafikk. Innfartsårer, tunneler og broer er åpne som normalt, med unntak av E39 som har redusert kapasitet mellom Åsane og Fjøsanger. Christies gate ved Festplassen er stengt også mandag.

Bryggen åpnes også for trafikk mandag klokken 5, men holder stengt mellom klokken 22 og klokken 05.30 slik at de opphøyde gangfeltene kan reetableres.

Kong Oscars gate holdes stengt for veiarbeid.

Kollektivtrafikk: Bybanen vil ha siste stopp mot sentrum på Nonneseter, og første stopp fra sentrum på Bergen busstasjon også mandag. Busstasjonen er knutepunkt for bussene til og med mandag.

* Tirsdag

Veier og kollektivtrafikk: Christies gate og Kaigaten åpner klokken 6. Den reduserte kapasiteten på E39 oppheves. All kollektivtrafikk går som normalt.

Gateparkering: Opphevingen av forbudet mot gateparkering starter mandag. Det kan gå noen dager før alle forbud er opphevet. Følg skilting.

PS! En del av de større installasjonene som er satt opp i sentrum vil det ta flere dager å ta ned.