Nå vil Shroot skape ny magi i Hødd

Var seriens største sensasjon i fjor. Nå vil han fortsette der han slapp.

Stortrives: Robin Shroot stortrivdes i Ulsteinvik og i Hødd i fjor. Han er veldig glad for å være tilbake i klubben hvor han fant tilbake kjærligheten til fotballen.
  • Øyvind Godø
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Uten Robin Shroot på topp kunne det blitt vanskelig for Hødd å holde plassen i fjor.

Etter en skadeplaget vårsesong, eksploderte imidlertid briten utover høstsesongen.

Etter hat trick i hytt og vær og ni mål på de siste fem kampene, ble Shroot nesten toppscorer i 1. divisjon med sine 16 ligamål, selv om han knapt spilte på vårsesongen.

Da havnet han på blokka til en rekke eliteserieklubber.

Blant annet vurderte VIF-trener Kjetil Rekdal goalgetteren som en mulig erstatter for storscorer Vidar Örn Kjartansson. I stedet endte Shroot opp hos Eirik Bakkes Sogndal.

Les også

Shroot tilbake til Hødd

— Var fantastisk

I Sogndal ble det mindre spilletid enn ønsket, selv om fire mål på seks starter er sterkt. Nå er Shroot tilbake på Høddvoll.

– Robin var fantastisk for oss i fjor, og vi er veldig glad for å ha ham tilbake. Ikke minst er vi glad for at han har signert en kontrakt ut 2017-sesongen. Samtidig skal vi ikke legge for mye press på ham, mener Hødd-trener Sindre Eid.

Shroot har imidlertid store planer i Ulsteinvik.

– Jeg elsker denne klubben. Jeg fant tilbake kjærligheten til fotballen her i Ulsteinvik, og det betydde enormt mye for meg. Jeg er veldig glad for å være tilbake og ønsker å glede Hødd-fansen med mange scoringer, forteller 27-åringen.

Forbedringspotensial

Hødd har scoret tredje flest mål i 1. divisjon i år, mye takket være kantspiller Eirik Ulland Andersen og hans ti nettkjenninger.

Likevel er forbedringspotensialet stort på spissplassen.

Både Michael Karlsen og Joachim Magnussen, som har byttet på å spille midtspiss i Hødds 4-3-3-formasjon, står med kun én scoring hittil.

Siden Shroot scoret 16 mål på 19 kamper i fjor og ni på de siste fem, er det grunn til å håpe på et forsterket Hødd-lag utover høstsesongen.

– Ja, det kan du si. Robin er en fantastisk avslutter og kan bidra med flere mål fra spissplass. Samtidig har «Mikke» og «Joa» bidratt mye i den posisjonen. Det er ikke så viktig hvem som scorer, så lenge alle bidrar til lagets beste, sier Eid.

Han kan glede seg over at også Erik Sandal er på veg tilbake mot gammel form. Det betyr at to gamle Hødd-kjenninger kan bli å regne som to forsterkninger i siste del av sesongen.

– Det er veldig gledelig. Erik er nærmere sitt toppnivå nå enn han har vært på lenge. Jeg er overbevist om at han fortsatt har mye å bidra med, sier Eid.

– Vi har veldig god bredde offensivt nå og en stall som skal kjempe helt der oppe. Dette viser at vi har ambisjoner, sier Hødd-treneren.

Les også

Derfor vraket han Hødd

— Det smertet

Det samme mener Shroot, som skal forsøke å skyte Hødd forbi sin gamle arbeidsgiver, Sogndal.

– Sogndal endret på filosofien. Det ble mindre fokus på spillerne og mer på systemet og en mer direkte stil. Det passet meg ikke optimalt, selv om jeg likte meg godt i Sogndal, sier Shroot.

– I Hødd får jeg være meg selv, dyrke lidenskapen min til fotball og utvikle meg til å bli en enda bedre spiller.

Han scoret mot Hødd for Sogndal tidligere i sommer.

– Scoringen var med en bismak. Jeg så at supporterne ikke likte det. Det smertet. Jeg ønsker å gjøre det godt igjen og håper at supporterne støtter meg, forteller briten.

Han er spilleklar allerede i søndagens kamp borte mot Åsane. Trener Eid tror det kan bli en utfordring å holde spissene Shroot, Karlsen og Magnussen fornøyde samtidig.

– I en stall på rundt 20 spillere er det alltid noen som er misfornøyde med spilletid. Når vi har så mange gode offensive spillere, blir det en utfordring. Samtidig kan denne bredden bli veldig viktig når det kommer skader og karantener. Neste uke blir det mange kamper, så da får vi bruk for alle disse spillerne, forteller Eid.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Hødd

Les mer om dette temaet

  1. Hødd kan få fleire nye

BT anbefaler

Slik ville streiken rammet Bergen

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN