Supportergruppe betaler halve Branns tribunebot

— Vi har tatt ansvar for at noen fra vår gjeng fyrte opp bluss.

Publisert Publisert
svp://101178?view=bt

Brann gikk i svart nedrykkskvelden i Mjøndalen i fjor høst, men fra bortetribunen kom det ulovlige lysglimt. Bluss ble fyrt opp på tribunen og kastet inn på banen, mot arrangementets regler. Norges Fotballforbund responderte med å ilegge Brann en bot på 50.000 kroner.

Les også

Brann får bot for blussing i nedrykkskampen

Klubben kom for en tid siden til enighet med supportergrupperingen Bergens Glade Gutter (BGG), om å dele betalingen av boten. Flere i BGG-gjengen kastet bluss inn på banen.

— Vår sikkerhetssjef, Knut Iversen, har vært i dialog med noen av dem som var involvert i blussingen som forårsaket boten. Disse har nå betalt deler av boten, så ikke bare klubben blir belastet, bekrefter Branns daglige leder, Vibeke Johannesen.

PÅ BANEN: Bluss ble kastet inn på banen fra Branns bortefelt. Foto: Håvard Bjelland

BT vet at Brann har hatt utfordringer med å kartlegge hvem som kastet bluss inn på banen. Kamparrangør Mjøndalen skal ikke ha hatt tilfredsstillende videobilder av det som skjedde på tribunen.— Vi har tatt ansvar for at noen fra vår gjeng fyrte opp bluss og kastet det ut på banen, sier BGG-leder Thomas André Madsen.

- Bør ikke skje

BGG har samlet inn penger i fellesskap for å dekke utgiften. Madsen sier at noen av dem som kastet bluss, har innrømmet dette. Han understreker at det ikke utelukkende var BGG-medlemmer som hadde bluss på kampen.

— Men kasting av bluss ut på banen bør ikke skje. Det kan tydeligvis skje i spesielle situasjoner, i så fall er det viktig at vi gjør opp for oss som nå. Vi vil ikke at klubben skal bli skadelidende, sier Madsen.

FYR: Slik kunne det se ut på Branns tribunedel i nedrykkskampen mot Mjøndalen i fjor høst. Foto: Håvard Bjelland Foto: Håvard Bjelland

Bergens Glade Gutter ønsker økt legalisering av pyroteknikk på fotballtribuner. — Kan episoder som den i Mjøndalen motvirke saken dere kjemper for?

— Den kan gjøre det, samtidig er jeg ikke sikker på at det har noe å si.

Fikk støtte

Branns bortesupportere ble møtt med forståelse fra klubbprofiler direkte etter nedrykket, og ble ikke umiddelbart kritisert for blussingen.

— Jeg har ikke lyst å klandre supporterne, jeg har stor forståelse for frustrasjonen deres. Dette er folk som støtter laget i tykt og tynt og da må du forstå reaksjonen deres, sa daværende daglig leder Roald Bruun-Hanssen.

Veteranspiller Azar Karadas var enig.

— Jeg skjønner frustrasjonen. Jeg skjønner supporterne hundre prosent, de har rett til å være frustrert og forbanna. De må få lov å vise den frustrasjonen, sa Karadas.

Johannesen i Brann regner nå med det ikke skjer flere regelbrudd med bluss.

— Vi ønsker å unngå bøter i sin helhet. Med den økonomien klubben har, er det unødvendig å bruke penger på sånne ting. Vi må klare å holde oss innenfor regelverket, sier hun.

Brann har arbeidet med å plassere ansvaret for blussingen i lang tid.

— Det er en stund siden Mjøndalen-kampen, så det har vært en lang prosess. Men de det gjelder har vært innstilt på å finne en løsning fra starten av. Flere var raskt ute og sa at de ønsket å bidra, understreker Johannesen.

Den rykende ferske episoden kan du laste ned i iTunes her.

Eller hør den her:

svp://101178?view=bt
Publisert