Rune Skarsfjord gir seg i Brann umiddelbart

— En trist dag, mener Piotr Leciejewski.

GIR SEG: Rune Skarsfjord.
UTEN SKARS: Spillerne trente onsdag formiddag uten Rune Skarsfjord.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Brann-trener Rune Skarsfjord gir seg. Det melder Brann.no. Han gir seg som trener med umiddelbar virkning.

Ifølge Branns hjemmeside er årsaken «hensynet til klubbens situasjon».

Skarsfjord informerte selv spillerne i dag. Det var en uventet beskjed for spillerne å motta.

— Dette er en trist dag for meg. Jeg kan bare snakke for meg selv, men det kom litt overraskende på oss, sier Piotr Leciejewski.

— Han er en topp fyr og en veldig god trener, sier polakken, som lenge har vært kjent som en av Skarsfjords mest lojale støttespillere.

— Det kom som et lite sjokk for meg. Jeg synes det er litt trist, siden det er han som ga meg sjansen på A-laget, sier Kasper Skaanes.

Respekterer valget

Dette skriver Brann i en uttalelse på sin hjemmeside:

«Spillere, trenere og ansatte i Brann er nettopp informert om at Rune Skarsfjord gir seg som hovedtrener i Brann. Assistenttrener Kenneth Mikkelsen overtar som sjef resten av sesongen.

Styret i Brann gir følgende uttalelse:

«Vi respekterer Skarsfjord sitt valg. Han har gjort en god jobb i fem år og har utviklet klubben innenfor det sportslige i forhold til organisering, struktur og faglig innhold. Han har måttet jobbe under en stram ressursmessig situasjon og har vært lojal overfor de rammer han har fått tildelt og løst oppgavene på en god måte for klubben. Nå gir han seg av hensyn til klubbens situasjon.»

Branns styreleder Mette Nora Sætre vil sammen med daglig leder Roald Bruun-Hanssen være tilgjengelig for media på Stadion klokken 13.30. Rune Skarsfjord kommer ikke til å være til stede, men han har skrevet en pressemelding som vil bli gjort tilgjengelig på Brann.no i løpet av kort tid.

Brann-spilllerne trener nå. Økten ledes av Kaz Sokolowski og Kenneth Mikkelsen.

Branns sportsadministrator Rolf-Magne Walstad er også tilstede på A-lagstreningen. Han ønsker ikke å uttale seg før pressekonferansen som er planlagt til 13.30. ## Gir Skarsfjord honnør

Supportersjef Roger Lillebøe Hansen sier:

— Vi har hatt en dialog om dette sammen med Brann og andre av deres samarbeidspartnere. Uavhengig av hva vi måtte mene om Rune Skarsfjord, er nok dette en heldig avgjørelse for KLUBBEN. Han viser at han setter klubben fremfor seg selv i en kritisk og fastlåst situasjon for klubben og dens støttespillere. Nå må vi se fremover og være med å bygge opp klubben på nytt.

Morten Talhaug, nestleder i supporterklubben Bataljonen, synes også det er en god avgjørelse av Skarsfjord.

— Jeg tenker der er en heldig avgjørelse for klubben. Jeg synes det er voksent av Rune Skarsfjord å gå av nå, og det vil jeg gi ham honnør for, sier Talhaug, og legger til:

— Jeg tror dette er det beste for klubben totalt sett. Det handler om klubbens mulighet til å bygge opp entusiasmen på nytt.

Tok over etter Nilsen

Rune Skarsfjord ble hentet til Brann da Steinar Nilsen ble hovedtrener før 2009-sesongen, og overtok jobben som hovedtrener sommeren 2010 da Brann og Nilsen ble enige om å avslutte samarbeidet.

Etter at 2010-sesongen var overstått og Brann hadde berget plassen i Tippeligaen, signerte Skarsfjord en treårskontrakt med klubben for perioden 2011-2013. I oktober 2011 ble denne avtalen forlenget til å gjelde ut 2014-sesongen, og i august ble den forlenget med ytterligere to år.

Foruten tiden i Brann har 43-åringen vært trener på NTG, assistenttrener i Rosenborg og hovedtrener i FK Haugesund.

FAKTA: Skarsfjords tid i Brann:

Januar 2009

Rune Skarsfjord starter sin karriere i Brann som Steinar Nilsens assistent.

Mai 2010

Steinar Nilsen får sparken etter en elendig seriestart og cuptap for 3.-divisjonslaget Fyllingen. Skarsfjord blir satt til å lede laget inntil videre.

Juni 2010

Skarsfjord får beskjed om å lede Brann ut sesongen.

November 2010

Brann ender som nummer 13. Skarsfjord blir permanent hovedtrener, og får kontrakt ut 2013. Oktober 2011

Skarsfjord får forlenget kontrakten ut 2014. Dette året blir Brann nummer fire i serien og tar sølv i cupen.

November 2012

Brann ender som seks i serien.

August 2013

Til tross for middelmådige resultater forlenges Skarsfjords kontrakt til å gjelde ut 2016. Trond Mohn gir Brann ti millioner kroner som en direkte følge av dette.

6. november 2013

Skarsfjord gir beskjed om at han trekker seg. Etter en rekke svake resultater i høst ligger Brann på åttendeplass før siste serierunde.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk