- Northug har fått et meget raust tilbud

Skitopp mener forbundet må våge å være tydelige og vise lederskap.

Skistyremedlem Elling Breivik stemte mot skistyrets vedtak i juni. Der ble det bestemt at Petter Northug skal få tilbud om tilsvarende avtale med landslaget som han hadde sist sesong.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

TRONDHEIM (adressa.no): Da Henrik Kristoffersen og Kjetil Jansrud i sommer ikke hadde signert sine avtaler, satte alpinledelsen ned foten. Nå er begge toppalpinistene inne på landslaget. Skistyremedlem Elling Vassbotn Breivik forventer at langrennskomiteen gjør det på samme måte i Northug-saken.

Les også

Toppalpinistene har ikke signert avtale med landslaget

— Jeg forholder meg til vedtaket i skistyret, og da ble konklusjonen at dette er en sak for langrennskomiteen. Vi har hatt tilsvarende saker i alpint og de har vi løst, sier Breivik til Adresseavisen.

Vil ha flerårig avtale

I går fortalte Adresseavisen at skiforbundet og Petter Northug fortsatt ikke har kommet til enighet om en avtale for vinterens sesong. Northug vil ha en avtale som strekker seg over flere år, mens langrennskomiteen kun har mandat til å gi ham et tilbud som varer ut kommende sesong. Uten en avtale på plass får ikke Northug gå verdenscup til vinteren. Slik det ser ut nå, kan ny behandling i skistyret være eneste løsning på saken.

LES OGSÅ: Derfor vil ikke Northug signere avtalen (PLUSS)

— Dette er veldig enkelt og det handler om lederskap, fastslår Breivik, som representerer alpint i skistyret.

— Alle alpinistene er en del av fellesskapet. Vi satte ned foten. Skal du være med på samling, så må du ha signert avtalen. Jeg har tillit til at langrenn løser dette på egen hånd. De ba tydelig om å få løse denne saken selv, og det tror jeg at de gjør, fortsetter han.

Signerte til slutt

Tidligere i sommer ble det kjent at de to toppalpinistene Jansrud og Kristoffersen, som Petter Northug, ikke hadde signert sine landslagsavtaler. Saken løste seg i løpet av sommeren og nå er hele alpinlandslaget i Sør-Amerika på treningsleir.

— Vi måtte gjøre noen avklaringer. Uten avtalen ville de ikke ha fått bli med på treningsleiren, sier Breivik, som stemte mot skistyrets omstridte vedtak på Gardermoen i juni.

Der gjorde ledelsen i skiforbundet det mulig å tilby Petter Northug tilsvarende avtale som han hadde sist sesong, som endte med fire gull i Falun-VM. I utgangspunktet skulle regelverket strammes kraftig inn i vår, slik at Northug ikke ville ha hatt mulighet til både å fortsette som verdenscupløper og med Coop som hovedsponsor. Dette gikk flertallet i skistyret bort fra.

Les også

Full seier for Northug mot skiforbundet

Tror på løsning

— Hva tenker du hvis saken havner i skisyret nok en gang?

— Jeg vil ha samme innstilling til temaet som forrige gang. Ingen er viktigere enn fellesskapet og nå må vi hegne om fellesskapet. Vi må våge å være tydelige og vise lederskap.

Skistyret har sitt neste møte i Oslo neste helg. Breivik har ingen formening om Northug-saken vil bli diskutert der. Skipresident Erik Røste ville til Adresseavisen i går ikke spekulere i om saken havner i skistyret på ny.

— Jeg tror partene vil finne frem til løsninger, jeg forventer det. Northug har fått et meget raust tilbud, mener Breivik, og advarer mot hva som kan skje hvis skiforbundet viker fra fellesskapsmodellen:

— Da kan vi fort ende med samme utfordringer som i friidrett. Det er helt avgjørende å holde fellesskapsmodellen samlet.

Langrennskomiteens leder Torbjørn Skogstad uttalte til Adresseavisen i går at ingen avklaring var på plass og at det ikke er han som bestemmer om saken skal sendes tilbake til skistyret.

Publisert: