Han er den dyreste spilleren på Kypros

<p>Kan du gjette hva Demetris Christofi kostet?</p>

Cyprus' Demetris Christofi, left, is challenged by Slovenia's Aleksandar Radosavljevic during their World Cup Group E qualifying soccer match at Ludski Vrt stadium in Maribor, Slovenia, Friday, Oct. 12, 2012. (AP Photo/Darko Bandic)
  • Lars Heltne
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Optimismen rundt det norske landslaget fikk et foreløpig løft etter 1-1 og poeng mot Sveits i den antatt tøffeste bortekampen i Norges VM-kvalifiseringsgruppe. Tirsdag venter nok en bortekamp, denne gangen mot Kypros, som tapte 1-2 for Slovenia lørdag.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Rent aldersmessig ut på banen ligner Norge og Kypros på hverandre. Landslagssjef Egil Drillo Olsen slapp til tretten spillere i aksjon mot Sveits, med en snittalder på 25,4 år. Kypros 11 startende og tre innbyttere hadde til sammenligning levd 26,9 år i snitt.

De fleste likhetene stopper der.

Møter storsigneringen

På topp stiller også Kypros med Demetris Christofi, som var i søkelyset til Arsenal og Manchester United i 2008.

Den daværende 19-åringen byttet i stedet klubb til nevnte AC Omonia fra ligarival Enosis Neon Paralimni. Overgangssummen på én million euro er fortsatt den største i kypriotisk fotball.

Det tilsvarer omtrent det samme som Lillestrøm betalte for Odd Grenlands Olivier Occean i 2006. ## Få utenlandsproffer – men én storscorer

Kypros ligger på 107. plass på FIFA-rankingen, 81 plasser bak Norge. Majoriteten av de som skapp til mot Slovenia, har sin base i den hjemlige ligaen.

Tre av unntakene heter Sinisa Dobrasinovic, Elias Kharalambous og Paraskevas Christou, hvorav førstnevnte spiller i den kazakstanske eliteserien, og de to siste i Romania.

Georgis Efrem, som kom inn som innbytter fredag, har riktignok en fortid som ungdomsspiller i Arsenal. Han dro siden videre til Rangers, der han ikke fikk noen kamper, og derfra på utlån til Dundee. Nå spiller han i AC Omonia i hjemlandet.

Norges landslagstrener, Egil ”Drillo” Olsen, uttalte før avreise til Bern at fire poeng på de to bortekampene skulle være nok til å gjøre ham fornøyd. Skal mannskapet hans innfri, må de stoppe den kypriotiske veteranen Michalis Konstantinou. 34-åringen ligger øverst på lista over landslagets toppscorere, med 32. I norsk sammenheng har bare Jørgen Jüve scoret flere med sine 33. Kypros ligger på delt sisteplass med Slovenia i kvalifiseringsgruppe E, ett poeng bak Norge.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Publisert