Det eneste typiske med Brann anno 2018 er at de ikke taper

BLOGG: – Jeg tør påstå at Brann i sin 110-årige historie aldri har hatt et bedre forsvar, skriver Doddo.

Publisert Publisert

Nok en gang kunne Brann-supporterne juble for bortepoeng. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

  • Eduardo Doddo Andersen
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Odd – Brann 0–1

Er paven katolikk? Driter bjørnen i skogen? Tar Brann poeng i hver eneste eliteseriekamp? Ja, ja, ja. Det er blitt en selvfølge at poengfangsten vokser for hver runde. Brann er blitt de uovervinnelige.

Det er ingenting som lenger heter at det er typisk Brann å tape når det gjelder som mest. At det er typisk Brann å tape på kunstgress, eller at det er typisk Brann å være de hjelpeløses hjelper. Det eneste typiske med Brann anno 2018 er at de ikke taper.

Se vår spillerbørs etter Odd-kampen:

Les også

Brann-børsen: Sammenlignes med Askeladdens hjelper

Selv da tempoet i kampen mot Odd sank til gå-stadiet, og Brann produserte lite eller ingenting av sjanser, satt jeg med følelsen av at Brann skulle hente alle poengene hjem. Det er slik de pleier å gjøre det i år, og spesielt på bortebane.

Brann har aldri hatt et bedre forsvar, mener Doddo. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

Tilsynelatende lykkes de ikke helt, tilsynelatende har de en litt dårlig dag, tilsynelatende er dette dagen da smellen kommer: Haugen treffer ikke helt med pasningene, Marengo treffer helt ikke med innleggene og Skålevik er usynlig. Men så er det det motsatte som skjer. I virkeligheten er det en fundamentering som pågår. Det er Brann som med stor tålmodighet bearbeider motstanderen. Sakte, men sikkert maler de dem i stykker. De venter på den ene sjansen. Det ene målet, og så låser de igjen alle dører.

Dette skriver Bergens Tidende-kommentator Anders Pamer etter seieren:

Les også

Laget som aldri er dårligst

Det siste er de usedvanlig dyktige på. Jeg tør påstå at Brann i sin 110-årige historie aldri har hatt et bedre forsvar enn det de har i år. Det er formidabelt det som Wormgoor og Acosta holder på med. De er så dyktige og samkjørte at neglebiting er blitt et ukjent fenomen i Bergen by. De er til å stole på, og det vet LAN, og det vet vi. Det vet også spisser over hele Norges land. Motet svikter idet de nærmer seg Branns forsvar.

Det var ikke noe unntak for Odds angrepsspillere. Forsøkene deres ble ikke annet enn spede.

Forsvaret er i en egen klasse, men de får god hjelp fra alle de andre på laget. Fra Steffen Lie Skålevik til Sivert Heltne Nilsen. De gjør en defensiv jobb vi aldri har sett maken til. Brann har sluppet inn 5 mål på 14 kamper. Det er en helt vanvittig statistikk. Jeg vet ikke om noe lignede har skjedd i Norge, eller andre land tidligere.

Kampen mot Odd var nok et eksempel på hva Brann er på bortebane: Bunnsolide og utilnærmelige. Serien er snart halvspilt, og ennå har ikke Brann vist svakhetstegn. Ingen viktige spillere er på vei ut, men forsterkninger kommer sannsynligvis inn i løpet av sommeren.

Brann kan vinne gull i år. Det er ikke lenger en drøm, men et realistisk scenario.

Publisert