Helmaks, Gunnar!

Rundt påske klekket landslagssjef Gunnar Pettersen ut en plan for å få Frode Hagen og Glenn Solberg til å gjøre EM-comeback. Nå er de klare.

Publisert: Publisert:
Are Bye

— Dette er veldig gledelig. Vi får en styrket tropp når disse to nå er disponible for EM på hjemmebane, sier Gunnar Pettersen til Aftenposten.Landslagssjefen har visst om at drammensduoen Frode Hagen og Glenn Solberg ville gjøre landslagscomeback siden mandag, men etter gårsdagens pressekonferanse pustet han allikevel lettet ut. - Vi hadde et møte i spillergruppen rundt påsketider for å snakke om oppkjøringen til EM, og da ga spillerne på landslaget uttrykk for at de ønsket Hagen og Solberg med i januar. Jeg tok en veldig uformell prat med Glenn under trekningen av EM-gruppene i sommer, og så lot jeg det ligge, sier Pettersen lattermild.Han håpet Solberg ville nappe, og det gjorde han.- Det har vel modnet litt gjennom sommeren da, for Glenn tok kontakt og sa seg interessert. Da fikk vi Svein Erik Bjerkrheim (daglig leder i Drammen-håndballen) inn i bildet for å ordne med det praktiske, og nå har Frode Hagen også sagt ja, sier Pettersen.

Ikke akkurat hemmet.

De to eksproffene har fått "fri" fra sine respektive jobber, og er klare til dyst. Det at de begge er toveisspillere - som kan fungere både angrep og i forsvar - er en stor fordel, og gjør Norge mindre utsatt for motstanderens kontringer. Pettersen har ingen vanskeligheter med å sette ord på betydningen av å ha to av Norges aller mest rutinerte spillere tilbake på landslaget.- Det betyr at vi får mye mer å spille på. Vi får flere valg, og enkeltspillere slipper å levere varene hver eneste kamp. Med disse to samt André Jørgensen, Kristian Kjelling og Børge Lund har vi en bredde på de plassene som er svært betryggende, sier Pettersen.Målsettingen er å "sette pers" i mesterskapssammenheng. Det betyr å overgå den sterke 7.-plassen fra VM i Tunisia i 2005.- Dette hemmer oss vel ikke i forholdt til å nå det målet. Nei, dette har vært en god dag, sier landslagssjefen.PS: Solberg og Hagen takket for seg etter nettopp Tunisia-VM. Nå får de en ny sjanse til å vise mesterskapsform.

Gunnar Pettersen hadde en stor dag som landslagssjef i går. To av landets beste spillere gjør comeback med flagget på brystet.

Publisert: