Tidenes største Vipers-seier: - Vanvittig bra

Vipers slo italienske Cassano Magnano 52-10, og sikret ny klubbrekord. Trener Kenneth Gabrielsen hyllet spillernes konsentrasjon etter bragden.

Publisert Publisert

Kari Brattset, Marta Tomac og Mona Bruskeland jubler for en stor seier mot italienske Cassano Magnano.

  • Herman Folvik
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge Wikipedia, som er oppdatert i april, er dette tidenes største Vipers-seier. Den forrige rekorden var 47-8 mot Stavanger i NM i 2009/10-sesongen. Vipers' oppmann gjennom en årrekke og æresmedlem i Våg, Øystein Berge, kan heller ikke komme på en større triumf enn lørdagens 42-målsseier.

— Jeg synes konsentrasjonen er bra. Spesielt i andre omgang. Det var bra fokus. Jeg er mest fornøyd med at det ikke ble noen skader, sier Kenneth Gabrielsen, Vipers-trener.

- Hva tenker du om å sette ny klubbrekord i din fjerde offisielle kamp?

— Det er kjempekoselig. Jeg liker fokuset til jentene. Vi har kun en teknisk feil i andre omgang. Det er vanvittig bra. Vi er ordentlig profesjonelle. Det er fantastisk. Jeg har ikke vært med på en slik seier i E-cup-sammenheng hvert fall, svarer han og smiler.

Kristiansen toppscorer

Vipers vant andre omgang hele 32-3. Jeanett Kristiansen ble lørdagens toppscorer med ti mål, foran kantspilleren Sanne Bak Pedersen som hadde ni. Syv av danskens mål kom mellom det 30. og 40. minutt. Strekspiller Kari Brattset scoret åtte.

Vipers-spillerne gleder seg over tidenes største seier for klubben. Foto: Herman Folvik

Kristiansand-laget tok et langt steg mot neste og siste hinder for å kvalifisere seg til EHF-gruppespillet. Der venter russiske Lada som vant cupvinnercupen i våres. Vipers kom til kvartfinalen, men måtte gi tapt for slovenske Krim i samme turnering.

"Returkampen" mellom Vipers og Cassano Magnano går i Aquarama søndag klokka 18.00, men kampen vil kun ha akademisk betydning. Cassano Magnano viste ingenting lørdag som skal tilsi at de slår Vipers med over 40 mål søndag. I andre omgang slapp Vipers inn kun tre mål.

Les også

Vi fulgte Vipers - Cassano Magnago

— Ikke vært med på en slik seier

— Det var bra. Det var gøy å løpe inn en kamp med masse mål. Europacup er kjempeviktig, og det blir gøy å møte Lada i neste kamp, sier Kristin Nørstebø.

- Har du vært med på en større seier?

— Det tror jeg kanskje ikke. Det må være mange år siden hvert fall, svarer Nørstebø etter å ha tenkt seg raskt om.

På samme spørsmål svarer Mona Bruskeland følgende:

— Jeg vet ikke. Jeg tror ikke det. Nei, det kan ikke ha skjedd. Det er ikke så vanlig å vinne så mye, sier Bruskeland.

- Er det kjedelig å møte en såpass svak motstander?

— Neinei. Det er kjempegøy å få løpt fra seg og vi holder konsentrasjonen bra. Det er kjempeviktig for oss å få trent på konsentrasjonen. Spesielt i forsvar, mener kristiansanderen.

Tidligere Glassverket-spiller Kari Brattset sier hun har vunnetmed lignende siffer tidligere.

— Ja, jeg tror faktisk jeg har vært med på en slik seier i cupen, men ikke i Europa-sammenheng. Det var litt dette vi tenkte. Det er gøy å spille sånne kamper også, mener Brattset, som scoret åtte mål fra sin strek.

Også svenske Ulrika Olsson forteller at hun har vært med på en større seier mens hun spilte i hjemlandet.

Les også

- Når folk sier Kristiansand, skal de tenke «Vipers»

Les også

Vipers ber kommunen om pengehjelp

Ungt lag fikk juling

Vipers var totalt overlegne i første EHF-kvalikkamp mot Cassano Magnano fra start til slutt. Vipers tok umiddelbart en ledelse på 4-0 etter tre minutter. Denne ledelsen økte stort sett bare. Det tok åtte minutter før Cassano Magnano scoret sitt første mål på et straffekast.

Mathilde Kristensen og Vipers knuste italienske Cassano Magnano

Etter en blytung start kom det seg litt for de italienske gjestene etter at Vipers var flere hakk bedre i starten av kampen. Cassano Magnano stilte et meget ungt lag, hvor 11 av 17 spillere i lagoppstillingen er under 22 år. Flere av dem er kun 16 og 17 år. Vipers startet med antatt toppet lag, men gjorde flere bytter utover i omgangen og tempoet falt noe etter en god start. Da lagene gikk til hvilen var avstanden på 13 mål, Vipers ledet 20-7.

Les også

Vipers-profil aktuell for landslaget: - Vi følger henne tett

Les også

Skuffet Vipers-sjef: - Hadde gjort tiltak om jeg fryktet for seieren

14 mål på 10 minutter

Vipers startet forrykende i andre omgang. Til tross for den overlegne ledelsen holdt kristiansanderne konsentrasjonen imponerende oppe. I løpet av de første ti minuttene scoret de rosa 14 mål. Syv av dem signert danske Sanne Bak Pedersen fra venstrekanten.

Kenneth Gabrielsens jenter fortsatte å holde et imponerende tempo i kampen og var dyktige i gjennomføringen. Etter 46 minutter var Vipers foran med 38-8. Etter 58 minutter sto det 50-10. Til slutt ble det 52-10.

Publisert
  1. Håndball
  2. Vipers Kristiansand