Orlov: - Jeg vil helst spille spiss

I de to siste kampene har Jakob Orlov vikariert på Branns midtbane. Det er verken der han selv eller treneren vil at han skal spille.

VIL SPILLE SPISS: Jakob Orlov håper vikariatet på branns midtbane blir kortvarig.
  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Med Marcus Pedersen og Jakob Orlov tilbake fra skade, har Brann-trener Lars Arne Nilsen fått et luksusproblem. Fire spisser konkurrerer nå om den ene plassen fremst på banen i hans system.

Alejandro Castro har startet de to siste kampene, mens Pedersen var førstevalget før skaden. Azar Karadas har kommet inn som en joker, mens Orlov – han er blitt brukt som midtbanespiller.

Les også

«Hvis ingen i Brann ser det, vil jeg nok en gang påpeke behovet»

— Det er ikke ideelt, men vi har ikke flere midtbanespillere. Vi må bruke midtstoppere som anker og backer, og vi må bruke spisser som kanter og indreløpere. Det er virkeligheten. Stallen er ubalansert, forklarer Nilsen.

Ser på seg selv som spiss

Orlov selv ønsker heller ikke å være vikar på midtbanen, slik han var da han ble byttet inn både mot Sarpsborg og Bærum.

— Jeg vil spille spiss, det kan jeg ikke stikke under en stol, sier Orlov, som er rask med å påpeke at han ikke skal klage så lenge han får spille.

— Uansett hvor mange spisser vi er, så er det fortsatt kun elleve spillere på banen og hele 22 i troppen. Noen vil ikke få spille, og så lenge jeg gjør det, så skal jeg være fornøyd, sier svensken, som med sine fem mål er Branns toppscorer så langt denne sesongen.

Les også

«Han var myndig som en tsar»

— Hvordan passer dine ferdigheter inn i en midtbanerolle?

— Altså, jeg ser på meg selv som en midtspiss, og det tror jeg Lars Arne gjør også. Men det er hardt om plassene på laget, om treneren vil ha meg på midtbanen, så er det ok for meg.

- Klok og hardtarbeidende

Nilsen er også klar på at han helst ville brukt Orlov på topp, men så lenge midtbaneleddet er så tynt som det er, fungerer svensken godt som en reserveløsning.

— Han er så klok og har så stor arbeidskapasitet at han kan løse en midtbanerolle også. I alle fall hvis vi trenger mål, sier Nilsen, og forklarer videre:

— Tanken er at han kan komme på løp inn i boksen. Men når han er midtbanespiller, så får vi ham dessverre ikke like ofte i boksen som vi ønsker.

- Du har nå fire spisser tilgjengelig og alle kjemper om den samme plassen på laget. Hvordan vurderer du konkurransesituasjonen dem imellom?

— Vi er heldige som har så mange gode spisser å velge mellom, spesielt fordi de er gode på forskjellige ting. Azar er et godt oppspillspunkt, Marcus er flink til å true bakrom, Castro er god til å holde på ballen og så har vi en hardtarbeidende boksspiller i Orlov i tillegg, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Jokeren ble konge da Brann virket knekt

  2. Se høydepunktene i Bærum-Brann

  1. Fotball 1. div
  2. Bærum SK
  3. SK Brann
BT anbefaler

Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

Mens dagligvarebransjen sliter med å få tak i folk, fant kjøpmann Håvard Standnes Glosvik løsningen gjennom Nav.

LES SAKEN