Den nye treneren: - Jeg har ett budskap: Vi skal vinne!

Lars Arne Nilsen leder Branns trening lørdag morgen.

Lars Arne Nilsen Foto: Fred Ivar Klemetsen

  • Anders Pamer
Publisert Publisert

Lars Arne Nilsen blir presentert som Brann-trener. Foto: Fred Ivar Klemetsen

icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Han er ansatt som Brann-trener ut året, og har ett mål for øyet. Det er at Brann snarest skal vinne fotballkamper.— Jeg har ikke noe annet budskap. Vi er nødt til å begynne å vinne fotballkamper. Vi må kjappest mulig finne ut av hvordan. Så får jeg heller komme tilbake til alt det andre, sier han.

Les også

Lars Arne Nilsen har signert for Brann

Nilsen var en sliten mann etter å ha stått opp klokken 04 for å farte Europa rundt fra sitt feriested på Kreta. Han kom til Bergen i 18-tiden og dro rett til Stadion.

— Hva kan du om laget du overtar?

— Det er det jeg må bruke disse dagene før Follo-kampen på. Jeg så dem mot Hødd og jeg så dem mot Levanger. Jeg har et bilde av hvordan Brann har sett ut i det siste. Jeg har et bilde av hvordan jeg skal angripe dette, men jeg må snakke med spillerne og trenerteamet først.

Nilsen er 51 år og opprinnelig fra Sotra. Han kommer til å bli boende i bergensområdet i kontraktstiden. Selv om han er ansatt ut året, er betingelsene greie: Om Nilsen vinner kamper, og fører Brann opp, er hans sjanser til å få fortsette i jobben store.

Les også

– Nilsen er tøff nok til å lede Brann

— Det er rett for klubben å ansette en trener på en kort kontrakt, i og med at de har konstituert en leder og en sportssjef. Jeg kan trene de i et år, jeg. Hvis vi vinner fotballkamper og gjør det bra, får jeg fortsette. Det er greit, det. Jeg har ingen problemer med akkurat det.

Han har trent aldersbestemte lag i Hødd, og siden oppnådd utmerkede resultater med sunnmørsklubben. Men Brann er noe annet. Dimensjonene er annerledes. Hva tenker han om presse, omgivelser, fans, press og egoene i spillergruppen?

Les også

Møt den nye Brann-treneren

— Det er en del av gamet, det. Det er et enormt engasjement rundt Brann, det trigger meg. Jeg har sett hvordan denne klubben kan være, hvordan det har vært her i byen. Det trigger meg til å få det til. Og får jeg ikke det til – ja vel, så får jeg gjøre et ærlig forsøk, da. Selvsagt er det ikke like artig hvis vi taper kamper, men det får så være. Jeg må bare sørge for at vi vinner.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Lokalavis: - Kom hjem og redd oss, Mjelde

  2. Marcus fikk Norlings siste hilsen - fra trenerens private kontor

  3. Norling: - Jeg er best når ting er på det jævligste

BT anbefaler

Bergen får ny elite­skole: – Elevene må ha en ekstrem vilje

Om få uker skal flere håpefulle 13-åringer kjempe om plass på den nye skolen på Brann Stadion.

LES SAKEN