Lorentzens dårligste resultat siden 2016: – Vet ikke hvorfor det ikke gikk fortere

Bergenseren hadde en god følelse da han gikk i mål på 500-meteren i Vikingskipet. Helt til han så på storskjermen.

I VILLREDE: Håvard Lorentzen skjønte ikke hvorfor han ikke gikk fortere. VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

HAMAR: Det er gått en stund siden sist Håvard Lorentzen sto på toppen av seierspallen nå. Etter at den olympiske mesteren vant årets første løp i november, har han ikke klart å være raskest i en eneste internasjonal konkurranse - verken på 500 eller 1000 meter.

Raskest var han heller ikke på 500-meteren i Vikingskipet. Langt ifra.

Tiden 35,09 holdt faktisk bare til en 13.-plass.

– Løpet føltes bra ut, men jeg gikk visst ikke fortere. Det hadde vært bedre om jeg følte meg dårlig og gikk dårlig, men det kjentes ok ut. Jeg vet ikke hvorfor det ikke gikk fortere, sier Lorentzen.

Langt bak

Koreanske Jun-Ho Kim ledet løpet med tiden 34,71 da Lorentzen og parkameraten Yuma Murakami sto på startstreken.

Fana-løperens åpning var 26 hundredeler dårligere enn koreanerens, og på den siste runden klarte han ikke å minske avstanden. Selv om han gikk jevnt med parkameraten, var han ikke nærheten av å kunne matche lederitden.

VINKET TIL PUBLIKUM: Håvard Lorentzen vinket til publikum etter løpet sitt i Vikingskipet, selv om han neppe var fornøyd med det. VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Han gikk i mål 38 hundredeler bak.

– Ble du overrasket da du så tiden din?

– Ja, egentlig. For han jeg gikk mot har vært på pallen i stort sett alle løpene i år. Det var et rart resultat, synes jeg, sier Lorentzen.

I siste par gikk russiske Pavel Kulizjnikov på 34,65 og vant verdenscupløpet på Hamar.

Måtte vente

26-åringen fra Bergen sier at han må se løpet om igjen på video før han kan gi en forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

Men at han måtte vente i tre minutter ekstra før start, på grunn av et fall i paret før, kan ha vært en medvirkende årsak.

– Det hjalp ikke, akkurat. Men jeg skal ikke skylde på det, sier Lorentzen, som ikke har havnet så langt nede på resultatlistene siden verdenscuprunden i Heerenveen 9. desember 2016.

Litt bedre gikk det på 1000-meteren senere lørdag kveld, men heller ikke der var han på pallen. Lorentzen endte på 5.-plass, 16 hundredelssekunder bak tredjemann Kjeld Nuis, og 40 hundredeler bak vinneren Kai Verbeij.