Dette er 1. divisjons giftigste spiller

Kristoffer Larsen er Branns toppscorer, men vet du hvem 1. divisjons mest effektive spiller er?

ILLE BRA. De færreste kjenner til 1. divisjons mest effektive spiller, men Odd-utlånte Henrik Kjelsrup Johansen (22) ønsker allerede neste sesong å ta plassen til Frode Johnsen (41) i Skien. - Jeg trengte spilletid og å vise at jeg kan score. Jeg håper jeg kan spille meg til en fast plass på Odd-laget, og Frode er jo en fin mann å ta over for, sier den nåværende FFK-spilleren.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Kristoffer Larsen står med fem nettkjenninger, og er med det Branns toppscorer etter halvspilt sesong. På toppscorertronen sitter Sandnes Ulfs Pontus Engblom med sine elleve mål.

Men ingen av dem kan konkurrere med 1. divisjons giftigste spiller.

Én scoring per kamp

BT har sjekket hvilke spillerne som er mest effektive i årets 1. divisjon (se faktaboks). Den listen toppes – noe overraskende – av Fredrikstads Henrik Kjelsrup Johansen.

— Det er jeg godt fornøyd med, for som spiss blir man målt i scoringer. Jeg har vært en del skadet, men det jeg har vært på banen føler jeg har gjort greit, sier spissen som åpnet målkontoen mot Brann i den første serierunden.

22-åringen har syv mål på de 658 minuttene han har spilt. Det betyr at Johansen scorer hvert 94. minutt.

— Jeg er ganske sikker på at jeg vil fortsette å banke inn mål utover høsten. Holder jeg meg skadefri skal jeg kjempe om toppscorertittelen, sier spilleren som er på utlån fra Odd ut sesongen.

- Vært svake

Til sammenligning trenger Branns Kristoffer Larsen 214 minutt per scoring, og er med det den tolvte mest effektive spilleren med fem eller flere mål i årets 1. divisjon.

— Tolvte er ganske langt nede, så jeg får gå for å score mer fremover. Jeg spiller der fremme, så jeg er en av dem som skal score mål. Såpass store krav til meg selv har jeg, sier 23-åringen.

I en sesong der Brann har byttet mye mellom spissene er det altså den offensive midtbanespilleren som har nettet flest ganger.

— For meg er det selvsagt kjekt, men spissene har hatt mange sjanser som de ikke har fått uttelling på. Det skyldes av vi som kollektiv har vært svake. Når flere presterer samtidig vil også spissene score mer, mener han.

Orlov mest effektiv

Av spissene er det dyrekjøpte Jakob Orlov som har brukt spilletiden mest effektivt. Spissen fra Sövde i Sverige har satt ballen bak keeperen fire ganger på sine 566 spilleminutt, noe som gir scoring hvert 142. minutt.

Alle scoringene kom på Brann Stadion og tre av dem var i en og samme kamp (mot Ranheim i den femte serierunden). Siden listen kun inkluderer spillere med fem eller flere mål er ikke Orlov inkludert.

Nylig hintet spillerens agent at han kan være på vei vekk fra Brann.

— Jeg synes ikke Brann har utnyttet ham som de burde. Med Jakob vet man hva man får. En hardtarbeidende spiller som er god i boksen og godt likt, uttalte hans agent, Per Jonsson.

250.000 kroner per mål

Spissen, som skal ha blitt kjøpt fra Gefle i 2013 for 4,1 millioner kroner har scoret 15 ganger i cup og serie siden overgangen. Det vil si at hver scoring har kostet rødtrøyene rundt 273.000 kroner, når lønn ikke er medregnet.

Konkurransen om den ene spissplassen i Lars Arne Nilsens 4-3-3-formasjon er hard, og om man regner Azar Karadas (null mål) som midtstopper er det leiesoldaten Alejandro Castro som er minst effektiv foran mål.

Costarikaneren trenger hele 261 minutt – nærmere tre fotballkamper – for å score. Til gjengjeld har den sympatiske kraftpluggen et snitt i cupen på mål hvert 69. minutt.

Hordalands største måltyv

Den lokale spilleren som trolig har imponert mest foran mål er Nest-Sotras Steffen Lie Skålevik. Krepsfiskeren står med ni mål på 1298 minutt, og et scoringssnitt på 144. — Selv synes jeg ikke det er kjempeimponerende å score ni mål i 1. divisjon, sier Skålevik til BT mandag og legger til:

— Det er ingen selvfølge at man scorer jevnt gjennom sesongen heller. I fjor hadde jeg ni på våren, men bare tre på høsten, sier Skålevik som kan være på vei bort fra Ågotnes.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. - Hos oss kan han fiske kreps når han vil. Jeg tror han trives med det

BT anbefaler

«Alle så barnet vårt gå til grunne»

Da foreldrene ga barnevernet omsorgen for sin psykisk syke datter, ble livet hennes nærmest umulig å leve.

LES SAKEN