Cupheltens personlige drama: - Kunne ikke gå i trapper på onsdag

Pål André Helland bommet på ballen på mandagens trening. To dager senere så han svært mørkt på finalesjansene.

Pål André Helland var i fyr og flamme i cupfinalen, men det så mørkt ut tidligere i uken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ULLEVAAL: — Jeg driver og plager det fysioteamet, stakkars. De er i hvert fall ikke arbeidsledig når de er i samme klubb som meg, sier Pål André Helland.

RBK-vingen ble cupfinalens store helt med tre scoringer og en målgivende pasning, og naturlig nok den alle skulle snakke med etter 4-0-seieren over Kongsvinger.

Høyt oppe og med et stort smil om munnen snakket ordmitraljøsen fra Hemne villig vekk i pressesonen på Ullevaal. Og det handlet ikke bare om glede, men også en stor porsjon lettelse.

Overfor adressa.no letter cuphelten på sløret og forteller at uken i forkant av finaledagen har vært dramatisk.

— Ja, det var det. Senest onsdag klarte jeg ikke gå i trapper. Men omgås du flinke folk høster du etter hvert fruktene også, sier han.

Les også

Magiske Helland gjorde Rosenborg historisk

Dro hjem til fysioene

Med flinke folk mener Helland Rosenborgs medisinske støtteapparat. Etter 1-0-scoringen elleve minutter ut i cupfinalen løp RBK-vingen rett til benken og fant medisinsk koordinator og fysioterapeut Haakon Schwabe og ga ham en real klem.

Sammen med fysioterapeut Christian Thorbjørnsen har Schwabe vært helt sentral i kampen for å få Helland frisk til cupfinalen.

— De har stått på litt. De har vært der til kvelds, og jeg har vært hjemme hos dem for å få orden på det jeg slet med. De er helt fantastiske og fikk meg i stand til kampen. Det tror jeg både de og jeg er glad for, sier Helland.

Det har vært spekulert i om han har trøblet med akillesen, men Helland avslører overfor adressa.no at det handler om det høyre kneet.

— Jeg bommet på ballen på trening på mandag, og klarte ikke å gå et par dager etterpå. Da var det mørkt, da, sier han.

Det har nok hans nærmeste fått merke, for Helland blir innesluttet og dyster når ting ikke fungerer og sier nå at han sov dårlig et par dager. Men utover onsdagen, som startet fælt for høyrekanten, ble ting gradvis bedre. Lørdag meldte Helland seg hundre prosent kampklar – og det var svært lite som tydet på at han var spesielt plaget i søndagens cupfinale.

Les også

«Kongsvinger sto på sitt og betalte prisen»

Stolt over rekorden

Frisparkperlen tidlig i kampen var én ting. Helland fulgte opp med to flotte scoringer etter pause – i tillegg til å slå corneren Tore Reginiussen headet i nettet fem minutter ut i den andre omgangen.

— Jeg setter veldig stor pris på den. Tore og jeg snakket om det i pausen, om at han ble alene i feltet. Jeg skulle egentlig slå den hardt på første stolpe, og Tore og jeg gikk litt bort fra det Hoftun (RBKs dødballtrener) ville. Den satt på første forsøk, sier Helland og gliser.

- Hvordan har du det nå?

— Nå har jeg det som plommen i egget. Det er dette man lever og ånder for som spiller, og det var en deilig revansj for meg. Jeg har hatt mine mørke stunder der jeg ikke har vært fornøyd med egne prestasjoner og skadetilstanden min, så dette er godt, sier han.

Finaleseieren over Kongsvinger gjør at Rosenborg har vunnet «the double» to sesonger på rad. Det gjør dem historiske, i og med at ingen har klart det samme tidligere.

— Det betyr mye at i som kompisgjeng klarer å sette en rekord ingen har klart før. Det sier litt, for det har vært en god del gode rosenborgårganger på 90- og tidlig 2000-tall. At vi får gjort noe de ikke har klart skal vi ta med oss. VI er historiske, og det er stort å være med på som fotballspiller, sier Helland.

PS! Rosenborg-spilleren har tatt en sjefsavgjørelse for Trondheim-ordfører Rita Ottervik, og sier det er felles fridag i morgen og at det er bare å møte opp i Trondheim sentrum når Rosenborg-spillerne kommer dit i kveld.

Publisert: