Amundsen gir seg som FFK-trener

<p>Fortsetter i klubben, men ikke som hovedtrener.</p>

Publisert Publisert

HAUGESUND 20121007.Eliteserien i fotball 2012, Haugesund - Fredrikstad. Fredrikstads trener Trond Amundsen i mixed zone etter eliteseriekampen mellom Haugesund og Fredrikstad på Haugesund Stadion søndag. Resultatet ble 1-0.Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Scanpix

  • Jørgen Tjærnås
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Trener Trond Amundsen og Fredrikstad tar fredag imot Odd Grenland hjemme til en uhyre viktig kamp i nedrykksstriden i Tippeligaen. Med tre runder igjen ligger østfoldingene på nedrykksplass, ett poeng bak Sandnes Ulf, og fire bak Sogndal på sikker plass.

Og med gulljagende Rosenborg (borte) og Molde (hjemme) i de to avsluttende rundene, er Fredrikstad trolig avhengige av seier fredag for å berge plassen. Men uansett hvordan denne sesongen ender, må klubben nå ut på jakt etter en ny trener.

For Amundsen, som tok over rollen som hovedtrener da Tom Freddy Aune gikk av tidligere i år, har bestemt seg for at han ikke ønsker å fortsette som hovedtrener i klubben. Amundsen, som tidligere har trent Løv-Ham og Kongsvinger, ønsker heller å tre tilbake i en annen rolle i det sportslige støtteapparatet.

– Det er klart at jeg ikke blir hovedtrener neste sesong. Jeg har selv vært med på å bygge en ny struktur. Håkon Wibe-Lund (hentet fra Hønefoss, journ.anm) kommer som kjent inn i et trenerteam som skal bestå av tre personer. Det skal ansettes en trener til, før vi begynner å diskutere titler. Men det er klart at jeg skal ha en rolle som fagansvarlig, sier Amundsen til Fredriksstad Blad.

Treneren forteller at han tidvis har følt seg ensom på treningsfeltet denne sesongen etter å ha fått spørsmål om han har angret på om han tok trenerjobben.

– Hadde jeg noe valg? I den situasjonen klubben befant seg i, har jeg vært åpen hele veien på at jeg skal gjøre mitt beste. Men jeg må jo erkjenne at jeg har blitt stående ganske så alene på treningsfeltet, svarer Amundsen.

I Østfold går ryktene om at Sarpsborg 08-trener Roar Johansen, som kan sikre opprykket med Fredrikstads naboer og rivaler søndag, kan være aktuell for å ta over etter Amundsen. Johansen fikk tidligere i høst vite at kontrakten med hans nåværende arbeidsgiver ikke blir forlenget etter sesongen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Håpet lever for Fredrikstad

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde14101340152531
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN
  1. Eliteserien